Yeni trend katlanabilir akıllı telefonlar

Samsung, SID 2021'de ekran paneli S-Foldable'ı tanıtacak

Katlanabilir akıllı telefonlar kesinlikle ana akım olma yolunda. Hemen hemen her önemli akıllı telefon üreticisi en az bir katlanabilir ürün sundu, hatta bazıları farklı form faktörleri bile getirdi.

Yeni trend katlanabilir akıllı telefonlar. Katlanabilir akıllı telefonlar segmentinin tartışmasız lideri şu anda Samsung. Koreli dev, kısa süre önce Fold and Flip katlanabilir akıllı telefonlarının en son yinelemesini başlattı ve hatta alıcıların ilgisini çekmek için fiyatlarını düşürdü. Piyasada Huawei, Motorola ve Xiaomi gibi başka oyuncular olsa da çok fazla rekabet yok. Apple’ın bu alanda bir meydan okuması, onaylanmasa da uzun süredir söyleniyor.

Bir süredir Apple’ın katlanabilir bir iPhone’un üzerinde çalıştığı söyleniyor. Apple tarafından kazanılan birkaç patent bile aynı şeyi gösterdi. Ancak şirket cephesinde kabul edilmiş bir doğrulama henüz yok.

Her ne olursa olsun, yakın tarihli bir konsept videosu, Apple’ın katlanan bir telefonun nasıl görünebileceğine dair bir fikir verdi. Konseptin arkasındaki tasarımcı olan iPhone, iPhone Flip cihazını taklit etti. Aşağıdaki konsept videosunu izleyin:

Videoda görüldüğü gibi, iPhone Flip’te tanıdık tasarımlar var. Fakat ek olarak  en belirgin olanı, ön taraftaki katlanır ekran ve arkadaki menteşe kıvrımları.

iPhone Flip, açık durumdayken standart iPhone’un gelecekteki bir yinelemesi gibi görünüyor. Tanıdık yuvarlatılmış köşeler, arkada Apple logosu, üç lensli yuvarlak ve kare kamera çıkıntısı, çift hoparlör ızgarası ve alt kenara yerleştirilmiş Lightning bağlantı noktası, sağda güç düğmesi, soldaki ses düğmesi ve rahatsız etmeyin kaydırıcısı var. Bir süredir bu iPhone görünümünün bir parçası.

Çentik, değişikliklerin yüzeye çıkmaya başladığı yer. Face ID donanımını tutan kesim, eski iPhone’larda görülenden belirgin şekilde daha küçük. Bu, yaklaşmakta olan iPhone 13 için beklenilen bir durum zaten.

iphone flip

İçeride, konsept daha da büyük iyileştirmeleri listeliyor. iPhone Flip, ekran altı Touch ID sensörlerine, M1 yonga seti ve çift SIM özelliklerine sahip güçlü bir yükseltmeye sahip olabilir. iPhone Flip konsepti, cihazı uzaktan şarj edebilen fütüristik hava şarj teknolojisi konseptini de sunuyor.

iPhone Flip konsepti çok güzel görünen bir resim çizerken, Apple’ın katlanabilir bir telefonu ne zaman onaylayacağı veya ne zaman onaylayacağı henüz belli değil. Cihazın ne kadara mal olacağını tahmin etmek, zaman geçirmenin eğlenceli bir yolu olabilir.

Xiaomi, 50 MP kameralı yeni 5G telefon üzerinde çalışıyor