iPhone Fold ekranını LG üretecek!

iphone fold

Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen iPhone Fold hakkında yeni söylentiler ortaya çıktı. İddiaya göre Apple yeni modeli için Samsung yerine LG ile masaya oturmayı planlıyor. İşte detaylar.

2019 akıllı telefon sektörü için önemli bir yıl oldu. Çünkü uzun bir süredir söylenti aşamasında yer alan katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar, bu yıl somut bir şekilde teknoloji tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Muhtemelen önümüzdeki yıllarda katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar, genel pazarda önemli bir paya erişecektir.

Apple iPhone Fold için LG ile el sıkıştı

Bu durumun az çok farkında olan Apple da yarışta geri kalmak istemiyor. Cupertino merkezli şirket ilk iPhone Fold modelini (isim başka birşey de olabilir) 2020 yılında tanıtmayı planlıyor.

Sızdırılan son bilgilere göre, Apple katlanabilir ekranlı iPhone modeli için LG ile masaya oturmuş durumda. Malum LG bu yıl katlanabilir OLED panellerini tanıtmıştı. Görünen o ki LG’nin katlanabilir OLED panelleri Apple’ın da dikkatini çekmiş durumda.

Hali hazırda Apple mevcut iPhone modelleri için OLED ekran tedarikini Samsung’dan karşılıyor. Dolayısıyla, katlanabilir ekran konusunda Samsung yerine LG’nin tercih edilmesi biraz şaşırtıcı.

Elbette şu noktayı da atlamamak gerekiyor. Henüz iPhone Fold hakkında hiç bir detay netleşmiş değil. Dolayısıyla 2020 yılına kadar Apple karar değiştirip, Samsung’la da el sıkışabilir. Fakat sızdırılan son bilgiler, katlanabilir ekranlı iPhone’un OLED panelini LG’nin tedarik edeceği yönünde. Yine de bekleyip göreceğiz.

Xiaomi 4 kameralı telefonu için ilk patenti aldı