Dimensity 2000 setli akıllı telefonlar 2022’de geliyor

Mobil işlemcilerde hız

Bu haftanın başlarında, yaklaşan Dimensity 2000 serisi işlemcilerin TSMC’nin en son 4nm işlem düğümüne dayalı olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi gelen yeni raporlar MediaTek’in en yeni üst düzey çiplerini kullanan akıllı telefonların 2022’nin başlarında piyasaya sürüleceğini ortaya koydu .

Daha önce 4nm Dimensity 2000 yonga setinin TSMC tarafından üretileceğini belirtilmişti ve  Weibo üzerinden paylaşıldı. Bununla birlikte, Tayvanlı çip üreticisinin, dahili testler için ortaklara çipin bazı örneklerini de dağıttığını da sözlerine ekledi. Başka bir deyişle, yeni Dimenisty 2000 serisi işlemcilere sahip ilk akıllı telefonların 2022’nin başlarında piyasaya çıkmasını bekleyebiliriz.

MediaTek Dimensity 2000

Farkında olmayanlar için, yeni Dimensity 2000, yeni Cortex X2 çekirdeği ile birlikte yeni ARM V9 mimarisine sahip olacak. Önceki raporlara göre, yeni SoC’nin performansı , aynı zamanda piyasaya sürülecek olan yeni amiral gemisi Qualcomm Snapdragon 898/895 mobil işlemci ile karşılaştırılabilir olacak . Her iki yeni yonga da daha düşük güç tüketimi ile birlikte performans iyileştirmeleri içerecek şekilde ayarlandı.

Dimensity 2000 çipli yeni akıllı telefonların ne kadara mal olacağı bilinmezken, 3000 Yuan veya kabaca 460 ABD Doları civarında olması bekleniyor. Bu, yeni yonga setinin daha pahalı olduğu ve bazı tahminlere göre yaklaşık 80 ABD Dolarına mal olacağı söylendiği için geçen yıla göre daha yüksek. Bunun şu an itibariyle sadece spekülasyon olduğunu hatırlatalım. Kesin ilgiler için yine firmanın resmi açıklamasını beklememiz gerekecek.

Lenovo, yeni oyun monitörü serisini piyasaya sürüyor