Yeni Netflix içeriği, Squid Game’in rekorunu alt üst etti

Netflix ek ücret almaya başlayacak!

Neredeyse her yıl karşımıza farklı bir fenomen yapımla çıkan Netflix, bu yıl da geleneği bozmadı ve rekorları alt üst eden yeni biri isimle adından bahsettirmeyi başardı.

Yeni Netflix içeriği, Squid Game’in rekorunu alt üst etti. Netflix için kötü günler geride kaldı diyebiliriz. Yeni yıla kabus gibi bir başlangıç yapan ve ikinci çeyrekle birlikte durumu daha da karamsar bir hal alan dijital içerik platformu Netflix, yılın ilk iki çeyreğinde sayısı milyonları bulan kullanıcı kayıpları yaşamıştı. Hatta giden kullanıcılar yüzünden ünlü platformun bir ara “en çok kullanıcıya sahip dijital içerik platformu” unvanını bile kaybettiğini hatırlatalım.

Netflix yeni stüdyosunda bir PC oyunu üzerinde çalışıyor

Ancak yılın üçüncü çeyreğiyle birlikte tüm kayıplarını fazlasıyla telafi etmeyi başaran Netflix, şüphesiz ki en çok platforma özel içeriklerden güç alıyor. Önceki seneyi Squid Game çılgınlığıyla geçiren, bu sene ise Stranger Things’in omuzlarında yükselen Netflix, 2023 yılına damgasını vuracak yapımını da şimdiden belirlemiş gibi görünüyor.

Netflix reklamlı paket

Yeni Netflix içeriği, Squid Game’in rekorunu alt üst etti

Önce Squid Game tarafından kırılan “en iyi ilk hafta” rekoru daha sonra Stranger Things’in eline geçmişti. Ancak Netflix’in yeni yapımı Wednesday, bu iki ismi de geride bırakarak platformun en iyi ilk hafta performansı gösteren içeriği olmayı başardı. Netflix tarafından paylaşılan listeye göre 21-27 Kasım tarihleri arasında 341.230.000 saat izlenmeyi başaran Wednesday, bu sayede tüm zamanların en iyi ilk hafta performansının da sahibi oldu.

Netflix gelecek yıl 'ekstra kullanıcı' ücreti almaya başlayacak

Listenin ikinci sırasını 1899 isimli bir diğer yeni dizi yaklaşık 88 milyon saatlik izlenme süresiyle alırken, üçüncü sıradaki The Crown’ın 5. sezonu ise 42 milyon saat civarı bir izlenme süresi elde edebildi.

Yeni enerjili araç satışı altı yıldır dünyada ilk sırada