5G kullanan kişi sayısı 1 milyara yaklaştı

5G

Ericsson tarafından yayınlanan rapora göre dünya genelinde 5G internet kullanan kişi sayısı bu yıl bitmeden 1 milyara ulaşmış olacak.

5G internet bağlantısı Türkiye’de sadece İstanbul Havalimanı gibi belli başlı yerlerde kullanılıyor olsa da birçok ülkede genel kullanıcı kitlesine ulaşmış durumda. Başta ABD olmak üzere pek çok ülke yüksek hızlı kablosuz internete çoktan geçmiş durumda. Bu sayede 5G bağlantıya sahip kullanıcı sayısı da önemli bir kilometre taşına yaklaştı.

Ericsson tarafından yayınlanan son rapora göre 5G kullanan kişi sayısı bu yıl bitmeden 1 milyara ulaşmış olacak. Elbette bu rakam hala 4G’nin çok altında ama yüksek hızda kablosuz internete erişimin hızla yaygınlaştığını gösteriyor. Bildiğiniz gibi 4G internete erişen kişi sayısı bu yıl 5 milyara ulaşmıştı.

5g

Ancak Ericsson’a göre 4G kullanıcı sayısı 2022 ile birlikte zirve noktasına ulaşmış olacak. Bu noktadan sonra ise düşüşün başlaması bekleniyor. Çünkü insanlar daha hızlı internete geçmiş olacak.

Yüksek hızlı kablosuz internet hızla yaygınlaşıyor yaygınlaşmasına ama bu geçiş daha yüksek faturaları da beraberinde getiriyor. Ericsson’un raporuna göre telekomünikasyon şirketleri, 4G kadar yaygınlaşsa bile yüksek hızlı internet bağlantıları için daha yüksek ücretler talep etmeye devam edecek. Bu rapora göre telekomünikasyon şirketlerinin yüzde 25’i telefon fatura paketlerini internet bağlantı hızına göre fiyatlandırıyor. Sadece 4G desteği bulunan paketler daha ucuz fiyata alınabiliyor.

Facebook’a 276 milyon dolar ceza kesildi