Apple, Asya pazarında akıllı telefon pazarına hakim oluyor

Bu akşam hem mutlu hem sinirliyim. Sektör deki birisi gece 12'de milletin dedikodusunu yapıyormuş gözlerimle gördüm. Madem karını aldatıyorsun git boşan. 19 yaşındaki kızla ne işin var? Yazık çok yazık.

Apple akıllı telefon sektöründeki hakimiyetine devam ediyor. Son gelen raporlara göre şirket Çin pazarında da lider durumda.

Apple özellikle premium segmentte rakiplerini çok geride bırakmış durumda. Sadece Avupa Amerika kıtasında değil şirket Asya pazarında da en önde yer alıyor. Son raporlara göre Apple, Çin’de şimdiye kadarki en yüksek aylık pazar payına ulaştı.

Counterpoint Research’ün Aylık Piyasa Nabız Hizmeti’ne göre teknoloji devi, Ekim 2022’de Çin’de şimdiye kadarki en yüksek aylık pazar payına (%25) ulaşırken, art arda ikinci ay ülkede 1 numaralı OEM oldu. Diğer önemli OEM’lerin satışları Ekim ayında düşerken, Apple bir önceki aya göre %21 büyüdü. Yıllık bazda, Çin’in satışları %15 düşerken, Apple’ın satışları sadece %4 düştü.

Apple

Şirket son iki yıldır Çin’deki pazar payı açısından yeni zirvelere ulaşıyor. Kasım ve Aralık 2020 ile Ekim, Kasım ve Aralık 2021’de rekor aylık pazar payına ulaştı. 2020, aynı zamanda Huawei’ye ABD yaptırımlarının uygulandığı yıl oldu.

Çin’deki pazar büyümesi hakkında yorum yapan Araştırma Direktörü Ethan Qi, “Çin pazarı, makroekonomik baskılar ve tüketici duyarlılığını vuran COVID-19 kısıtlamaları dahil olmak üzere birçok faktör nedeniyle durgun. Genel satışlar bir önceki aya göre %4 düştü. Ancak, firma pazar trendine meydan okumayı başardı. Bu aynı zamanda premium segmentin dirençli doğasını da gösteriyor.

Çin’de son iki yılın trendine bakıldığında, Apple’ın premium pazarda Huawei’nin payının açık ara kazananı olduğu görülüyor. Çin’in premium segmentinde neredeyse tartışmasız bir lider haline geldi. iPhone 14 serisi, iPhone 14 Pro ve Pro Max’in önceki nesle göre daha iyi performans göstermesiyle iyi bir başlangıç ​​yaptı. iPhone 14, iPhone 13’ten çok az farklı olduğu için iPhone 13 de başarılı olmaya devam ediyor.”

Samsung Galaxy A14 5G yakın zamanda piyasada olacak