Netflix ‘Squid Game’ realite yarışması programı bu Kasım’da başlıyor

Netflix yeni belgeseli ile ilgiyi üzerine topladı

Netflix nihayet Squid Game realite şovuna bir bakış sundu. Akış hizmeti, şimdi bu Kasım ayında prömiyeri yapılacak bir yarışma serisi olan Squid Game: The Challenge için bir teaser fragmanı paylaştı. İşte tüm detaylar.

Klip, yarışmacıların nasıl katılacağını pek açıklamıyor, ancak Netflix’in orijinal prodüksiyonun atmosferini mümkün olduğunca yeniden yaratmaya çalıştığı açık. Squid Game’e özel dev “kırmızı ışık, yeşil ışık” bebeğine kadar her şey gerçekçi olacak. Tabii kan dökmeden. 10 bölümlük seride, hem Squid Game’den “ilham alan” hem de şov için yeni olan etkinliklerde yarışan 456 kişi var. Kazanan 4,56 milyon dolarlık büyük bir ödül alıyor, bu yüzden sonuna kadar devam etmesi için güçlü bir teşvik var. Netflix diziyi bu yılın başlarında çekmişti. The Challenge programının motivasyonunu nereden aldığı belli. Squid Game’in başarısından yararlanmak için bir fırsat.

Netflix sevilen seriyi geri getiriyor

Kore dizisi, Haziran ayı itibarıyla 1,6 milyardan fazla izlenme saati ile Netflix’in tüm zamanların en popüler TV programı olmaya devam ediyor (Stranger Things 4. sezonda bile 1,3 milyarın ‘biraz’ üzerinde izlendi). Netflix’in popüler şovlar için yan ürünlere düşkün olduğu göz önüne alındığında, şirketin en iyi bilinen dizileri için talep üzerine inşa etmesi an meselesi olabilir.

Squid Game: The Challenge için, şirketin üzerinde nadir görülen abone kayıplarıyla uğraştığı 2022’deki kadar baskı yok. Şirket, 2023’ün ortalarından itibaren daha güçlü bir konumda – ilk çeyrekte yaklaşık 1,8 milyon abone ekledi ve şifre paylaşımına yönelik baskının meyvelerini topluyor gibi görünüyor.

Twitter müzik yayıncıları yüzünden büyük cezalar yiyebilir