Reddit hacklendiği bilgisini doğruladı

Reddit, finans dünyasına hızlı giriş yaptı!

Reddit yönetimi, hacklendikleri yönündeki iddiaların doğru olduğunu açıkladı. Kullanıcı verilerine erişilip erişilmediği sorusu da cevap buldu.

Türkiye’de kullanımı diğer sosyal ağlar kadar fazla olmasa da özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde en çok kullanılan sosyal ağ platformlarından biri olan Reddit, bu hafta bir siber saldırı iddiasıyla gündeme taşındı. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan platformun hacker saldırısı kurbanı olduğu iddia edildi. Bu iddiaların gündeme taşınmasının ardından bir açıklama yayınlayan Reddit yönetimi, siber suçluların karmaşık bir siber saldırı düzenleyerek sistemlerini hacklemeyi başardıklarını doğruladı. Yönetim, kullanıcı verileriyle ilgili bir sorun olup olmadığı sorusuna da cevap getirdi.

Kripto para dolandırıcılığı

Reddit tarafından yapılan açıklamada, her ne kadar siteleri hacklenmiş olsa da kullanıcı verilerine erişilmediğini söylüyor. Yani anlayacağınız kullanıcıların kişisel verilerini korumak için şifre değiştirme gibi bir önlem alması gerekmiyor. Bu açıklama, milyonlarca internet kullanıcısının rahat bir nefes almasını sağladı.

Öte yandan üst üste gelen bu hack haberleri, siber suçluların ne kadar tehlikeli hale geldiğini açıkça gözler önüne seriyor. Bildiğiniz gibi özellikle kripto paraların hayatımıza girmesiyle birlikte siber suçluların ellerindeki hack araçlarını çok daha gelişmiş hale taşıyacak bir finansal kaynağa eriştiler. Bu yüzden şu anda bazı hacker gruplarının elinde hükumetlerin bile sahip olmadığı hack araçları bulunuyor. Bu da en iyi korunan internet platformlarının bile bu siber suçlulara yenik düşmesine sebep oluyor.

EA Sports, Premier Lig ile anlaşmak üzere