15 inç’lik MacBook Air’dan yeni detaylar geldi

macbook air

Apple’la ilgili gelişmeler aslında iddialar arka arkaya geliyor. iPhone 15 ve yeni Apple Watch hakkında birçok söylenti var. iPhone 15’in ekran altında Touch ID özelliğiyle geleceği ileri sürüldü. Bu haberin detaylarını sizlerle paylaştık. MacBook tarafına baktığımız zaman, 15.5 inç’lik yeni MacBook Air’ın geleceği söyleniyor. Bu cihazla alakalı yeni detaylar ortaya çıktı.

Ross Young paylaştığı yeni raporunda bu ay 15.5 inç’lik MacBook Air için ekran paneli üretimine başlandığını açıklamıştı. Şimdiye kadar ki en büyük ekrana sahip MacBook Air olacak. Bu haberi sizlere aktarmıştık. Digitimes cihazın işlemcisi ve üretimiyle ilgili yeni detaylar paylaştı.

Taze rapora göre 15.5 inç’lik Air’ın sevkiyatı bu senenin ilk çeyreği içinde başlayacak. Ama sevkiyatın düşük seviyelerde olması bekleniyor. Digitimes, yeni Air’ın 2. çeyrekte piyasaya sürüleceğini ve M2 işlemcisiyle geleceğini de belirtti.

Macbook air

15.5 inç’lik modelin M2 ya da M3 işlemciyle mi geleceği belirsizdi. TSMC, M3 işlemcinin üreticime başlamış durumda. Fakat kaynaklar bu işlemcinin durumunun şüpheli olduğunu ileri sürmüşler ve M2’nin yeni Air modellerinde olacağını vurgulamışlardı. Digitimes’ın yeni rapor M2 işlemciyi doğruluyor. 15.5 inç’lik modelle birlikte 13 inç’lik başka bir modelin de çıkması bekleniyor.

iPhone 15’in ekranında Touch ID olacak