Apple 2024’te iPad Serisini Tamamen Yenileyecek

123 13

Apple’ın iPad ailesinde 7.9 inç’lik iPad mini’den 12.9 inç’lik iPad Pro’ya kadar toplam 6 farklı model var. Güvenilir bir kaynak olan Mark Gurman’a göre Apple gelecek sene 6 modelin tamamını yenilemeyi planlıyor.

Mark Gurman’a göre Apple, iPad Air ve Pro modelleri arasındaki ayrımı belirgin hale getirmek istiyor. Yeni modellerde özellikler ayırt edici olacak görünüyor. M2 yongasından güç alacak 10.9 ve 12.9 inç’lik iPad Air önümüzdeki mart ayında piyasaya sürülecek. Ayrıca M3 işlemcili yeni iPad Pro’ların da satışa sunulması bekleniyor. Gurman, iPad mini’nin de güncelleneceğini ancak belirli bir tarih olmadığını vurguladı.

apple

Geçtiğimiz gün ekran analisti Ross Young 12.9 inç’lik iPad Air’a ait ekran panellerinin sevk edilmeye başlandığını açıkladı. Endüstri kaynaklarına dayandırılan başka bir söylentide de dev ekranlı yeni iPad Air’ın 2024’ün 1. çeyreği içinde çıkacağı belirtildi. Bu iki raporun olduğu haberi de dün sizlerle paylaşmıştık. Mark Gurman’ın son açıklamaları da Ross Young ve endüstri kaynaklarının iddialarını doğruluyor.

Her şeye rağmen dikkat çekici bir durum daha var. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre de yeni iPad Air’lar önümüzdeki 1. çeyrek içinde piyasaya sürülecek. Ancak Kuo, yeni nesil iPad Pro’ların 2024’ün 2. çeyreğinde geleceğini söylüyor. Ayrıca farklı bir söylentiye göre 2024 Mart ayında M3’lü MacBook Air’ların da satışa çıkma ihtimali var. Toparlayacak olursak, yeni iPad Air’lar ve MacBook Air’lar mart ayında satışa çıkabilir. iPad Pro’lar ise haziran civarında piyasaya sürülebilir. iPad mini 7 ve iPad 11’in de eylül veya ekim gibi satışa sunulabileceği iddia ediliyor.

Elon Musk: Disney CEO’su Kovulmalı