Apple, 27 inç’lik ekranı şimdilik rafa kaldırdı

Apple

Apple’ın 27 inç’lik harici yeni bir ekran çıkarmak istediği söyleniyordu. Hatta üretim için hazırlık yapıldığına yönelik iddialar da ortaya çıkmıştı. Fakat yeni bir rapor bu ekranın gün ışığı görmeyeceğini belirtiyor.

Ekran analisti Ross Young’a göre Apple, 27 inç’lik mini LED harici ekranını rafa kaldırdı. Ünlü analist yeni ekran modelinin 2022’de çıkmasını bekliyordu, hatta bazı nedenlerden monitörün 2023’e ertelendiğini söylemişti. Ancak işler değişmiş durumda. Young’a göre Apple, belirsiz sebeplerden dolayı 27 inç’lik harici monitörü şimdilik iptal etti. Fakat harici ekranın gelecekte çıkıp çıkmayacağı belli değil.

Söylentilere konu olan 27 inç’lik ekranda ProMotion özelliğinin olacağı ve 120 Hz’e kadar yenileme hızı sunacağı ileri sürülüyordu. Boyuta baktığımız zaman iddialarda geçen bu monitör, Studio Display’in yeni bir modeli gibi duruyor. Ancak Studio Display ile üst düzey Pro Display XDR arasına konumlandırılmış bir model de olabilirdi. Mevcut Studio Display, 27 inç ve 5K çözünürlük sunuyor. ProMotion özelliği de yok. Fiyatı ise 1599 dolar.

apple

Teknoloji devi, Studio Display’i 2022 Mart ayında Mac Studio ile birlikte piyasaya sürdü. Monitör çıktığından bu yana herhangi bir donanım güncellemesi almadı. Yeni bir model duyurulmadı.

Ross Young, Apple ürünlerinin ekranları konusunda çok iyi bir sicile sahip. Geçmişte ProMotion’ın iPhone 13 Pro ve 14/16 inç’lik MacBook Pro’ya geleceğini bilmişti. Daha birçok ayrıntıyı da takipçileriyla paylaşmıştı. Young’ın kısa süre önce paylaştığı öngörüsüne göre ekran altı Face ID özelliği ise iPhone 17 Pro’da olacak. Analist, bu özelliğin daha önce iPhone 16 Pro modellerinde kullanılacağını söylemiş, fakat sensör sorunlarından dolayı şirketin ertelediğini belirtmişti.

Apple, eski iPhone’lar için güncelleme yayınladı