15 inç’lik MacBook Air geliyor! WWDC 2023’te tanıtılabilir

macbook air

Ekran analisti Ross Young daha önce yaptığı açıklamada, Apple’ın 15 inç’lik MacBook Air çıkarmak istediğini söylemişti. Young şimdi bu konuda yeni detaylar paylaştı. Görünüşe göre 15 inç’lik yeni model WWDC 2023’te sahne alacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Ross Young, Twitter’da aboneleriyle paylaştığı tweet’inde 15 inç’lik MacBook Air hakkında yeni bilgiler verdi. Young, yeni dizüstü bilgisayara ait ekran panel üretiminin Şubat ayında başladığını, Mart ayında üretimin arttığını ve Nisan’da ise üretimin biraz daha artacağını söyledi. Ünlü analist cihazın ne zaman satışa çıkacağı konusunda kesin bir şey diyemeyeceğini, belki Nisan sonu veya Mayıs başı gibi olabileceğini söyledi.

Young’ın eski açıklamalarına bakarsak da, 15 inç’lik yeni modelin Nisan’da piyasaya sürülebileceğini söylediğini görüyoruz. Ancak bu tahmin, Apple’ın bahar etkinliği hesaba katılarak ileri sürülmüştü. Apple büyük ihtimalle bahar etkinliği yapmayacak. Ayrıca dev ekranlı yeni dizüstü bilgisayarını da, klasik basın toplantısı ve basın bülteniyle tanıtması olası değil. Büyük ihtimalle 15 inç’lik MacBook Air’ı WWDC 2023’te göreceğiz ve yeni dizüstü model Haziran sonunda satışa çıkabilir. Bu arada yeni Air modeline, 13.6 inç’lik başka bir modelin daha eşlik etmesi bekleniyor. 15 inç’lik MacBook Air, tasarım olarak mevcut M2 işlemcili modelle aynı olacaktır. Fakat işlemci konusu kafa karıştırıcı. Belki M2 ya da WWDC’ye kadar hazır olabilirse M3 işlemciyle gelebilir.

macbook air

WWDC 2023’ün asıl bombası ise Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü olacak. Bu gözlük hakkında daha önce birçok farklı iddia ve öngörü söylenmişti. Fakat son dönemde ortaya çıkan yeni dedikodular, Apple’ın ne olursa olsun gözlüğü tanıtacağını işaret ediyor. Diğer yandan şirketin pazardan gelecek tepkiye karşı endişeli olduğu da ifade ediliyor. Karma gerçeklik gözlüğüyle birlikte xrOS adındaki işletim sistemi de duyurulacak.

Google Pixel 7a 3 renk seçeneğiyle gelecek