Yeni koronavirüs aşısı geliyor: İşte merak edilen detaylar

Coronavirüs (Covid-19)

Dünyanın büyük bir merakla beklediği yeni koronavirüs aşısı yakında geliyor. İşte konuyla alakalı ortaya çıkan bütün detaylar.

Yeni koronavirüs aşısı her geçen gün daha fazla merak uyandırıyor. Türkiye’ye gönderilen aşı sonrasında birçok tartışma ortaya çıkmıştı. Bu tartışmalardan birisi de aşıların yetersiz kalacağı ile ilgiliydi. Ancak ABD merkezli bazı haberler olumlu gelişmelerin ortaya çıkacağını gösterdi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından verilen izinler doğrultusunda Johnson & Johnson aşı şirketi son derece önemli bir aşamaya geçmiş olacak. Buna göre 26 Şubat tarihinde onay verilmesi bekleniyor.

Yeni aşı etkili olacak mı?

En çok merak edilen konulardan birisi de yeni aşının etkili olup olmayacağı ile ilgiliydi. Bazıları bu aşının ciddi bir etki oluşturacağını düşünürken kimileri ise diğerlerinin yanında sönük kalacağını tahmin ediyor.

yeni koronavirüs aşısı
Bu aşı şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, etki oranı yüzde 66 seviyelerinde. Bu rakam aslına bakacak olursak pek fena sayılmaz. Türkiye’ye gönderilen Çin aşısının bile etki oranı ortalama olarak yüzde 50 seviyelerinde kalmıştı. Yeni aşı onu geçmeyi başardı.

Johnson & Johnson tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa bu yeni aşı için 1 milyar doz üretim yapılması planlanıyor. İlk etapta bu üretim yapıldıktan sonra ek dağıtımlar gerçekleşecek. ABD, Avrupa, Güney Afrika ve Hindistan gibi ülkelerde üretim yapılacak. Böylece aşı bekleyen ülkelere daha kolay dağıtıp yapılacak.

Avrupa Birliği ülkeleri bu yeni aşıdan 400 milyon doz alacak. Kısacası her ülkenin çok fazla talepte bulunduğunu söyleyebiliriz. Türkiye ise muhtemelen buradan aşı alacak ülkeler arasında olacak. Peki siz aşılar ile alakalı ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.