Pfizer aşıları problemli çıktı: İşte yaşanan büyük sorun!

Koronavirüs çocuklarda felç

Herkesin son derece kaliteli olarak gördüğü Pfizer aşıları problemli çıktı. Özellikle son dönemlerde koronavirüs aşılarına olan güven azalıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Pfizer aşıları problemli bazı yönlere sahip. FDA tarafından yapılan bazı çalışmalar ortaya son derece ürkütücü bir tablo çıkardı. Buna göre aşıların depolandığı tesis gerektiği kadar sağlıklı değil. Eğer aşı üretimi yapıyorsanız depolanan yerlerin sağlıklı olmasına çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Koronavirüs aşıları ile ilgili en etkili çözümlerden birisini sunan Pfizer sınıfta kalmış gibi görünüyor. ABD merkezli kurumlar tarafından yapılan açıklamalarda şirketin yeteri kadar steril ortamlarda depolama yapmadığı ifade edildi. Eğer onay alma konusunda herhangi bir sorun ortaya çıkması istenmiyorsa şirket, depoları yenilemeli.

Pfizer tüm dünyaya sevkiyat yapamayabilir

Gelen bazı detaylara göre bu tesiste küf sorunu olduğu ifade ediliyor. Aşıların bulunduğu yerde eğer küf sorunu varsa burada detaylı incelemeler başlatılır. İncelemeler sonucunda küf olduğu kanaati kesin olarak oluşursa izinler iptal edilebilir.

Pfizer aşıları problemli

2020 yılında bu şirket yine benzer nedenlerden dolayı denetlenmişti. Fakat bu denetlemeler sonucunda küflü bir depo kullandığı ifade edildi. Şirket tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında ise küften korunmak için çok fazla çalışma yürütüldüğü görülüyor. Fakat ne yazık ki geçen yıl bu firma sınıfta kaldı.

Çin’in Koronavirüs aşısı tartışma konusu oldu! Türkiye’de etkili olacak mı?

Pfizer küf ile ilgili gerekli problemleri gideremezse aşı üretim ehliyeti elinden alınacak. Fakat şirketin hedeflerinden birisi de yeni bir depoda koronavirüs aşı üretimini yapabilmek. Bakalım ilerleyen dönemlerde aşılar ile ilgili bu problem çözülebilecek mi?