Yeni iPhone SE, 2025’te geliyor

iphone se

Yeni iPhone SE veya diğer adıyla iPhone SE 4’ün çıkış tarihi yılan hikayesine döndü. İptal edildiği söylenen, sonra 2024’te çıkacak denilen telefon için yeni bir iddia ortaya atıldı. Apple ürünleri hakkında sağlam sicili olan analist Jeff Pu, telefonun 2025’te geleceğini söyledi.

Analist Jeff Pu’ya göre Apple’ın kendi 5G modem çipine sahip yeni iPhone SE, 2025’te çıkacak. Pu, yayınladığı öngörü raporunda özel tasarım 5G modem yongasının TSMC tarafından üretileceğini açıkladı. Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın 5G çipinin gelecek sene seri üretime gireceğini ve SE 4’ün de 2024’te çıkacağını söylemişti. Qualcomm CEO’su Cristiano Amon da, Şubat ayında düzenlenen MWC 2023’te Apple’ın özel tasarım modeminin 2024’te çıkabileceğini işaret etmişti. Jeff Pu ise hem 5G modemin hem de telefonun 2025’e kadar ertelendiğini söylüyor. Pu’nun geçmiş dönemde de böyle ilginç öngörüleri oldu ve çoğu gerçek çıktı.

iphone se

Yeni SE modelinin Apple’ın ana ekran düğmesi ve Touch ID’ye sahip son iPhone modeli olması bekleniyor. Burada başka bir kaynak devreye giriyor. İsimsiz bir endüstri kaynağı iPhone SE 4’te Face ID teknolojisinin olabileceğini ileri sürüyor. Belki bu durum gerçekleşebilir. iPhone SE 4’te, ince çerçeveli 6.1 inç’lik OLED ekran olacak ve standart iPhone 14’e benzeyecek. Satışta olan son SE modeli, 4.7 inç’lik kalın çerçeveli LCD ekrana sahip.

Şöyle bir ek bilgi daha verelim, Apple’ın kendi tasarımı olan 5G çipini yeni iPhone SE’de test etmek ve böylece Qualcomm’a olan bağımlılığını azaltmak istediği söylenmişti. Bazı tasarım sorunlarından dolayı 5G modemden vazgeçildiği iddia edilmişti. Sonradan Kuo ve farklı birkaç kaynak, Apple’ın 5G modemle ilgili sorunları çözdüğünü belirtmişti.

Harry Potter dizisi resmen duyuruldu