Apple’ın 5G çipi iPhone SE 4 ve iPhone 17’de kullanılacak

iphone se 4

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın kendi tasarladığı 5G modemine sahip iPhone SE 4’ün 2025’te çıkacağına dair öngörü raporu paylaşılmıştı. Tayvan medyasında bu raporu doğrulayan yeni bir haber ortaya çıktı. Kaynak 5G modemin ertelendiğini ve bunun sebebini de söylüyor.

Ünlü analist Jeff Pu, iPhone SE 4 ve Apple’ın 5G yongasının ertelendiğini, 2025’ten önce çıkmayacaklarını söylemişti. Fakat ertelemenin nedenini açıklamamıştı. Tayvan medyasından bu konu hakkında bir iddia geldi. Sektör kaynağına dayandırılan iddiaya göre Apple, 5G yongasında istediği performansı elde etmiş değil. Bu yüzden de ertelemeye gitmek zorunda kaldı. Kaynak, teknoloji devinin yeni iPhone SE’yi kendi modemiyle çıkarmak istediği için telefonu da ileri tarihe ertelediğini söyledi. Raporda 4. nesil iPhone SE’nin özel tasarım 5G modem yongası için test platformu gibi kullanılacağı da vurgulanıyor. Kaynak, yeni iPhone SE’nin iPhone 17’den önce tanıtılacağını ve 5G modemin iPhone SE 4’teki performansına göre Apple’ın iPhone 17 serisinde stratejisini değiştirebileceğini iddia etti.

iphone se 4

Eğer yeni raporda geçen bu iddialar doğruysa iPhone 15 ve iPhone 16 serilerinde Qualcomm modemleri yer alacak. Eski tarihli söylentilerde Apple’ın 5G modem çipinin 2024’te çıkacağı belirtiliyordu. Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo da, söz konusu 5G yongasının ve 4. nesil iPhone SE’nin 2024’te çıkacağını söylemişti.

Yeni SE modelinin Apple’ın ana ekran düğmesi ve Touch ID’ye sahip son iPhone modeli olması bekleniyor. Burada başka bir kaynak devreye giriyor. İsimsiz bir endüstri kaynağı iPhone SE 4’te Face ID teknolojisinin olabileceğini ileri sürüyor. Belki bu durum gerçekleşebilir. iPhone SE 4’te, ince çerçeveli 6.1 inç’lik OLED ekran olacak ve standart iPhone 14’e benzeyecek. Satışta olan son SE modeli, 4.7 inç’lik kalın çerçeveli LCD ekrana sahip.

Şimdilik söylenenler bunlarla sınırlı. Elimize yeni bilgiler geçtikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Apple geri dönüşüm planlarına bir yenisini daha ekledi