Harry Potter dizisi resmen duyuruldu

Harry Potter dizisi

HBO Max, Harry Potter dizisini resmen duyurdu. Daha önce sinemaya da uyarlanan orijinal serinin tüm kitaplarını ekrana uyarlayacak olan dizi 10 yıl sürecek.

Hollywood’un en köklü ve en büyük stüdyolarından olan Warner Bros. Discovery, bugün eğlence dünyası için önemli olaylara sahne olan bir etkinlik düzenledi. Bünyesinde barındırdığı popüler dijital platformları Discovery+ ve HBO Max’i birleştirerek MAX olarak adlandırılan yeni bir platform kuracağını duyuran stüdyo, mayıs ayından itibaren MAX adıyla devam edecek bu platform için hazırladığı yeni projeleri de detaylandırdı. Stüdyonun bugün duyurduğu bu projelerden biri de kısa süre önce gün yüzüne çıkan Harry Potter dizisi oldu.

Hatırlarsanız bir Harry Potter dizisi çekilebileceğine dair ilk haberler geçtiğimiz hafta gelmiş, HBO Max’in orijinal seriyi yeniden uyarlamak için serinin yazarı J.K. Rowling ile anlaşmak üzere olduğu ortaya çıkmıştı. Aradan geçen bir haftada bu anlaşmayı nihayete erdiren Warner Bros., bugün düzenlediği etkinlikte diziyi resmen duyurdu.

harry potter

MAX platformunda izleyici ile buluşacak olan dizi, daha önce sinemaya da uyarlanan orijinal seriyi en baştan başlayarak tekrar anlatacak. Warner Bros., J.K. Rowling’in de yapımcısı olacağı dizinin kitaplara sadık bir uyarlama olacağını açıkladı. Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta gelen haberlerde, dizinin yedi sezon süreceği ve her sezonun bir kitabı uyarlayacağı söyleniyordu. Stüdyo sezon sayısı hakkında net bir açıklama yapmasa da dizinin 10 yıl süreceğini açıkladı. Bu da yedi sezon iddialarını destekliyor. Çünkü bildiğiniz gibi bu tarz büyük prodüksiyonlu dizilerde genelde iki sezon arasındaki süre bir yıldan biraz daha fazla oluyor. Yani yedi sezon için 10 yıl yerinde bir plan gibi görünüyor.

Dizinin kimler tarafından hazırlanacağı ya da ne zaman ekrana geleceği gibi detaylar şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak Harry Potter dizisi MAX’in öncelikli projeleri arasında yer aldığı için hazırlıkların hızlı bir şekilde ilerleyeceğini varsayabiliriz.

Elon Musk, yapay zeka projesi için 10 bin GPU aldı