Apple 2025’te iPhone 17 Slim’i Piyasaya Sürecek

iphone 17 1

iPhone 16 ailesinin çıkmasına aylar varken iPhone 17 Slim adında yepyeni bir model hakkında söylentiler ortaya çıktı.

Apple’la ilgili söylediği birçok bilgi doğru çıkan analist Jeff Pu yine dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Jeff Pu gelecek sene iPhone 17 Plus yerine iPhone 17 Slim adında yeni bir modelin satışa sunulacağını söyledi. Pu’ya göre Slim modeli ismi gibi ince bir tasarıma, 6.6 inç ekrana, A18 veya A19 yongasına, 24 MP ön kamera ve 48 MP telefoto arka kameraya sahip olacak.

Jeff Pu tüm bunlarla birlikte Slim’in alüminyum kasayla satışa çıkacağını ve Apple’ın dış tasarımda da bir takım değişiklikler yapacağını ileri sürdü. Fakat bu değişikliklerin ne olacağı hakkında detay vermedi.

iphone 17 slim

Ekran analisti Ross Young’a göre iPhone 17 Slim’in ekranı 6.55 inç olacak. Piyasada olan iPhone 15 Plus’ın 6.7 inç’lik ekranı var. Yani Slim modelinde ekran biraz daha küçülüyor.

Analist Ming-Chi Kuo birkaç ay önce yayınladığı bir raporda Apple’ın iPhone anakartında (Devre kartı, Logic Board) yeni bir malzeme kullanmak istediğini ileri sürdü. Bu malzeme pet resin (Bir reçine türü) kaplı bakır malzeme olarak adlandırılıyor. Peki ne işe yarıyor? Anakartın daha dayanıklı ve ince yapıda olmasını sağlıyor. İnce anakart daha fazla boş alan yaratıyor. Böylece farklı bileşenlerin ve ince tasarımın önü açılıyor. Söylentilere göre bakır malzeme iPhone 17’lerin anakartında kullanılacak.

HMD’nin Yeni Telefonu Vibe: Fiyat Performans Canavarı mı?