Rapor: Yeni iPhone SE 2024’te çıkmayacak

iphone se 4

Bir süre önce iPhone SE 4’ün 2025’te çıkacağına dair öngörü raporu yayınlanmıştı. Analist Jeff Pu, telefonun gelecek sene çıkmayacağını ileri sürmüştü. Şimdi de Barclays analistleri yeni telefonun önümüzdeki yıl satışa sürülmeyeceğini belirtti. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Barclays analistleri Blayne Curtis ve Tom O’Malley, Asya’daki tedarik zinciri şirketleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Her iki analist Apple’ın yeni iPhone SE’yi 2024’te çıkarmaya yönelik planı olmadığını belirtti. Analistlerin araştırma raporunda yer alanlara göre iPhone SE 4‘te Apple’ın kendi 5G modem çipinin kullanılması bekleniyor, ancak planlar ertelenmiş görünüyor.

Apple’ın 2018’den beri kendi modem çipini geliştirdiğine yönelik iddialar vardı. Hatta şirketin 2019’da Intel’in akıllı telefon modem işinin çoğunluğunu satın aldığı da raporlandı. Ancak analistler 5G modemin hazır olmadığını ve Qualcomm’un bir süre daha iPhone’un modem tedarikçisi olarak kaldığını söylüyor.

iphone se 4

Analist Ming-Chi Kuo geçtiğimiz Şubat ayında yeni iPhone SE’nin standart iPhone 14’e benzer tasarımla geleceğini iddia etmişti. Cihazın 6.1 inç OLED ekrana, Face ID’ye ve düz kenarlara sahip olacağını öne sürmüştü. Kuo’nun aksine eski tarihli bazı iddialarda ise iPhone SE 4’ün Touch ID’li son model olacağı söyleniyor. Ancak yeni iPhone SE ertelendiği için Apple’ın cihazla ilgili yapacakları da değişebilir.

Temmuz başında The Elec tarafından paylaşılan haberde, yeni iPhone SE’nin OLED ekran kaynaklı sorunlardan ertelendiği bildirildi. The Elec’in haberi UBI Research’ten Yoon Dae-Jeong’ın bir seminerdeki konuşmasına dayanıyor. Seul’da düzenlenen OLED & Mikro Ekran Analist Seminerine katılan Dae-Jeong, Apple’ın tedarikçilerinden biri olan BOE’nin OLED ekran üretiminde performans ve tedarik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bununla birlikte OLED ekranlı iPhone SE 4’ün de 2025’e ertelendiğini belirtti.

Orta segmentin starı vivo V29 Lite geliyor