iPhone SE 4’te Apple’ın özel modemi yer alacak

123 11

Dedikodu çarkları son hızda dönmeye devam ediyor. Söylentilerin merkezinde bu sefer iPhone SE 4 ve Apple’ın yılan hikayesine dönen 5G modem çipi var. İddia edilenlere göre 5G modemin yeni iPhone SE’de kullanılma ihtimali devam ediyor. İşte detaylar…

Geçen senenin sonundan bu yana iPhone SE 4‘te Apple’ın kendi tasarımı 5G modem yongasının yer alacağına dair çeşitli raporlar paylaşıldı. Kaynaklar özel modem çipinin kullanılacağı ilk cihazın yeni iPhone SE olduğunu vurgulamıştı. Daha sonra yonganın çeşitli sebeplerle ertelendiği ve 4. nesil iPhone SE’de Qualcomm modeminin olabileceği rivayet edildi. Durumu size kısaca özetledikten sonra yeni söylentiye göz atacak olursak, Güney Kore’den gelen taze rapora göre Apple, iPhone SE 4’te kendi modeminden vazgeçmiş değil. Kaynaklar şirketin 5G çipini 2025’te çıkaracağını ve yeni nesil iPhone SE’de kullanmak istediğini öne sürüyor.

iphone se 4

Analist Ming-Chi Kuo da Apple’ın 5G yongasının 2025’ten önce çıkmayacağını açıklamıştı. Ayrıca Cupertino’lu şirket Qualcomm’la olan anlaşmasını 3 yıllığına uzattı. Pazar uzmanları ve analistlere göre Apple’ın 2025 ve 2026’da çıkaracağı cihazların bir kısmında kendi modemini bir kısmında da Qualcomm’un modemini kullanabileceği öngörülüyor. Qualcomm’un iPhone sevkiyatlarından belirli pay almayı beklediği de belirtiliyor.

iPhone SE 4 ise iPhone 14’ü temel alan yeni tasarıma sahip olacak. Hatta iPhone 14 kasasının daha değiştirilmiş hali de diyebiliriz. Cihazda iPhone 15 Pro’larda kullanılan Eylem tuşu da bulunacak. Sesli/Sessiz anahtarı yerine gelen bu tuş özelleştirilebiliyor. El feneri, odak, kamera veya farklı işlevler eylem düğmesine atanabiliyor. 4. nesil iPhone SE’de 48 MP’lik tek ana kamera kullanılacak. Cihazda Face ID, USB-C ve OLED ekran olacak.

Mark Gurman: iPad Air 6 ve iPad mini 7 bu yıl çıkmayacak