Rapor: Yeni iPad Pro’larda devasa depolama seçeneği olacak

ipad pro 1

Apple’ın yeni nesil iPad Pro’ları hakkında taze dedikodular var. Güney Kore’den gelen söylentiler 2024 model tabletlerde neler olacağını bir kere daha gün ışığına çıkardı.

Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar yeni iPad Pro‘ların 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Satışta olan 2021 model iPad Pro’larda 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiğini söylemişti. Yeni söylentilerde 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabileceği tekrar vurgulanıyor. Eğer bu doğruysa önemli tasarım değişikliği olacak.

ipad pro

Bunlarla birlikte yeni iPad Pro’ların ince çerçeveye sahip olacağı iddia ediliyor. Bloomberg’ten tanıdığımız gazeteci Mark Gurman daha önce paylaştığı yazısında, Apple’ın LIPO kullanarak iPad’lerde çerçeveyi inceltmeyi planladığından bahsetmişti. LIPO, düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplama anlamına geliyor. DigiTimes da buna benzer rapor yayınlamıştı. DigiTimes’a göre 11 ve 13 inç’lik hibrit OLED panellere sahip yeni iPad Pro‘lar 2024’ün ortalarında piyasaya sürülecek. Hibrit OLED ne anlama geliyor? Bu paneller esnek ve sert malzemelerin kombinasyonuyla üretiliyor. Böylece daha ince ve daha hafif tasarımın kullanılmasına katkı sağlıyor.

2024 model tabletlerde M3 işlemcisi yer alacak. Bu işlemci TSMC’nin 3 nm süreciyle üretilecek. Düşük nm süreci daha yüksek performans ve güç verimliliği demek. M3’le donatılmış yeni iMac, MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin de çıkması bekleniyor.

7. nesil iPad Pro’larda en büyük değişiklik ise OLED ekran olacak. Koreli kaynaklara göre Apple, yeni modellerde çift katmanlı yapıya sahip OLED kullanmak istiyor. İki katmanlı yapı çok daha uzun kullanım süresi, daha fazla parlaklık ve daha iyi görüntü sunuyor.

Alan Wake 2’de Silent Hill referans noktası olarak alındı