Yeni iPad Modelleri Ortaya Çıktı

123

Gelecek ay duyurulması beklenen yeni iPad Pro ve iPad Air’lar resmi bir kurumun veritabanında keşfedildi. Apple, iPad’ler için son hazırlıkları yapıyor. İşte detaylar…

Hindistan’da piyasaya sürülecek ürünler Hindistan Standartları Bürosundan gerekli izni almak zorundadır. Kısaca BIS olarak adlandırılan kurumun veritabanında satışa çıkmamış yeni cihazlar listelenir. Bu açıdan harika bir kaynak. BIS’in veritabanında A2898, A2899, A2836 ve A2837 model numaralarına sahip iPad’ler bulundu. Dört model numarası da mevcut herhangi bir Apple ürünüyle ilişkili değil. Fakat söz konusu model numaralarının 10.9 inç ve 12.9 inç’lik iPad Air’larla, 11.1 inç’lik ve 13 inç’lik iPad Pro‘lara ait olduğu tahmin ediliyor. Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göre yeni iPad Pro ve iPad Air modelleri mayıs ayında tanıtılacak.

ipad pro
ipad pro

2024 model iPad Pro’ların en dikkat çekici kısmı OLED ekran olacak. OLED, LED veya mini-LED ile karşılaştırıldığında doğal siyah ve daha canlı renkler sunuyor. Ayrıca güç tüketimi konusunda da avantajlı. Ayrıca yeni Pro tabletler piyasada hazırda bulunan LED ekranlı Pro tabletlere göre daha ince olabilir. Apple’ın OLED’i daha sonra iPad Air ve iPad mini’de de kullanması bekleniyor. Ayrıca 2024 sonunda ya da 2025’te OLED’li ilk MacBook’u da görebiliriz.

Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar da yeni Pro tabletlerin 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Satışta olan 2021 model iPad Pro’larda 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiğini söylemişti. Yeni söylentilerde 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabileceği tekrar vurgulanıyor. Eğer bu doğruysa önemli bir değişiklik olacak.

Disney+ şifre paylaşmayı yasaklıyor