Yeni iPad Pro’ların Ekran Sevkiyatı Gelecek Ay Başlıyor

123 39

2024 model iPad Pro’lar uzun zamandır söylentilerin merkezinde yer alıyor. Şimdi tabletler için taze bir rapor yayınlandı. Söz konusu rapor cihazların çıkış tarihini de onaylıyor.

Weibo’da yayınlanan rapora göre yeni iPad Pro‘ların OLED panel sevkiyatı ocak ayının ortalarında başlayacak. Kaynak ayrıca tabletlerin 2024’ün 2. çeyreği için hazır olacağını da iddia ediyor. Fakat bunlar dışında başka bilgi yok. Raporda yer alanlar Ross Young ve Ming-Chi Kuo’nun öngörüleriyle de örtüşüyor. Young kısa süre önce iPad Pro’ların OLED panellerinin muhtemelen ocak gibi sevk edileceğini söylemiş, 12.9 inç’lik iPad Air ekran paneli sevkiyatının aralık ayında başladığını ifade etmişti. Ming-Chi Kuo da 11 ve 13 inç’lik iPad Pro’ların 2024’ün 2. çeyreğinde çıkacağını ileri sürmüştü.

ipad pro

Yeni iPad Pro’larda hibrit OLED ekranın olacağına dair rivayetler var. Hibrit OLED ne anlama geliyor? Bu paneller esnek ve sert malzemelerin kombinasyonuyla üretiliyor. Böylece daha ince ve daha hafif tasarımın kullanılmasına katkı sağlıyor. Dedikodular bitmek bilmiyor. Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar yeni Pro tabletlerin 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını söyledi. Satışta olan 2021 model iPad Pro’larda 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiğini söylemişti. Yeni söylentilerde 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabileceği tekrar vurgulanıyor. Eğer bu doğruysa önemli bir değişiklik olacak.

Gizemli 14.1 inç’lik Pro tablet modelinden de söz ediliyor. Fakat bu tabletin hikayesi artık efsaneye dönüşmeye başladı. 14.1 inç’lik Pro tableti Ross Young gündeme getirmişti, fakat sonradan cihazın rafa kaldırıldığını söylemişti. Konuya aşina olan kaynaklar ise 14.1 inç’lik modelin 2024’te gelebileceğini belirtiyor. Kaynaklar, iPad Pro’ya olan yazılımsal desteğin daha da arttığını vurgulayarak, Apple’ın daha büyük ekranı avantaja çevirmeyi planladığını söyledi. Bir süre önce Logic Pro ve Final Cut Pro’nun iPad sürümleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

Blade’in Çıkış Tarihini Açıkladı