Yeni Apple Pencil Bu Ay Duyurulacak

apple pencil 1

Çin’in sosyal medyası Weibo’da paylaşılan bir iddiaya göre teknoloji devi yeni Apple Pencil’ı açıklamaya hazırlanıyor.

Sızıntılarla ünlü Weibo kullanıcısı Instant Digital, Apple’ın nihayet 2. nesil Apple Pencil‘ı yenileyeceğini belirtti. Kalemde ne gibi özelliklerin olacağı hakkında sınırlı bilgi var. Söylenenlere göre değiştirilebilir manyetik uçlar, parlak kaplamaya sahip daha kısa tasarım, renk örnekleme yetenekleri yeni nesil Apple Pencil’ın sunacağı özellikler arasında bulunuyor. Bu ay içinde OLED ekranlı iPad Pro’ların ve yeni iPad Air modellerinin çıkması bekleniyor. Bu tabletlerle birlikte güncellenmiş Apple Pencil’ın piyasaya sürülmesi şaşırtıcı olmaz. Mark Gurman, Apple’ın yeni kalemi önümüzdeki haftalarca satışa sunabileceğini söylemişti.

apple pencil

OLED ekranlar da iPad ailesi için bir ilk olacak. OLED, LED veya mini-LED ile karşılaştırıldığında doğal siyah ve daha canlı renkler sunuyor. Ayrıca daha fazla güç tüketimi de sağlıyor. Ayrıca yeni Pro tabletler piyasada hazırda bulunan LED ekranlı Pro tabletlerleden daha ince olabilir. Apple’ın OLED’i daha sonra iPad Air ve iPad mini’de de kullanması bekleniyor. Ayrıca gelecek sene sonunda OLED’li ilk MacBook’u da görebiliriz.

Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar da yeni Pro tabletlerin 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Satışta olan 2021 model iPad Pro’larda 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiğini söylemişti. Yeni söylentilerde 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabileceği tekrar vurgulanıyor. Eğer bu doğruysa önemli bir değişiklik olacak.

Katlanabilir Ekranlı iPhone 2026’da Çıkacak