Yeni iPad Pro’ların Ekranları Farklı Tedarikçilere Emanet Edildi

ipad pro

2024 model iPad Pro’ların lansmanı yaklaşırken tabletler hakkında daha fazla detay ortaya çıkıyor. Yeni tabletlerin OLED panellerini farklı tedarikçiler üretiyor. İşte detaylar…

Apple, 11 ve 13 inç’lik iPad Pro‘lar için farklı isimlerle iş birliği yapıyor. 11 inç’lik panellerden sadece Samsung sorumluyken, 13 inç’lik panellerde ise LG’nin imzası var. Güney Kore medyasından The Elec’e göre Samsung, 11 inç’lik modelde ilk partinin tek tedarikçisi olarak konumunu sağlamlaştırdı. Başlangıçta LG’nin de 11 inç’lik OLED panel üretmesi planlanıyormuş, ancak bu durum değişmiş. Koreli iki dev üretici sadece bir tür OLED üretimi yapıyor. Kaynaklar ilk üretimin geçen ay başladığını da ifade etti.

Raporda Apple’ın rakipsiz görüntü kalitesinin yanı sıra iPad ekranının kalınlığını ve ağırlığını azaltan bir tasarım hedeflediği belirtildi. The Elec bunlarla birlikte OLED’li yeni Pro tabletlere yönelik talebe ve değişen şartlara göre ekran üretiminde bir takım değişiklikler yapılabileceğini de söylüyor.

ipad pro

OLED ekranlar iPad ailesi için bir ilk olacak. OLED, LED veya mini-LED ile karşılaştırıldığında doğal siyah ve daha canlı renkler sunuyor. Ayrıca daha fazla güç tüketimi de sağlıyor. Ayrıca yeni Pro tabletler piyasada hazırda bulunan LED ekranlı Pro tabletlerleden daha ince olabilir. Apple’ın OLED’i daha sonra iPad Air ve iPad mini’de de kullanması bekleniyor. Ayrıca gelecek sene sonunda OLED’li ilk MacBook’u da görebiliriz. 2024 iPad Pro’ların, yeni iPad Air’ların ve M3 işlemcili MacBook Air modellerinin mart ayı sonunda tanıtılacağı söyleniyor.

Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar da yeni Pro tabletlerin 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Satışta olan 2021 model iPad Pro’larda 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiğini söylemişti. Yeni söylentilerde 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabileceği tekrar vurgulanıyor. Eğer bu doğruysa önemli bir değişiklik olacak.

iQOO Neo9 Pro’nun Global Versiyonu Piyasaya Sürüldü