İddia: Yeni iPad Pro’lar ince çerçeveli olacak

123 47

Apple’ın uzun zamandır yeni iPad Pro’lar üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu tabletler hakkında ilginç dedikodular gündeme gelmişti. Söylentiler zincirine yeni bir iddia daha katıldı.

Her zamanki gibi ismi cismi belli olmayan tedarik zinciri kaynaklarına göre yeni iPad Pro‘lar ince çerçeveye sahip yeni tasarımla piyasaya sürülecek. Kaynaklar Apple’ın OLED ekran maliyet sorununu da çözdüğünü söylüyor. İddiaların Çin’in sosyal medyası Weibo’da paylaşıldığını da belirtelim. Yeni spekülasyonlar Mark Gurman ve DigiTimes tarafından paylaşılan raporlarla örtüşüyor.

Bloomberg’ten tanıdığımız gazeteci Mark Gurman daha önce paylaştığı yazısında, Apple’ın LIPO kullanarak iPad’lerde çerçeveyi inceltmeyi planladığından bahsetmişti. LIPO, düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplama anlamına geliyor. DigiTimes da buna benzer rapor yayınlamıştı. DigiTimes’a göre 11 ve 13 inç’lik hibrit OLED panellere sahip yeni iPad Pro‘lar 2024’ün ortalarında piyasaya sürülecek. Hibrit OLED ne anlama geliyor? Bu paneller esnek ve sert malzemelerin kombinasyonuyla üretiliyor. Böylece daha ince ve daha hafif tasarımın kullanılmasına katkı sağlıyor.

ipad pro

11 ve 13 inç’lik modeller dışında gizemli 14 inç’lik modelden de söz ediliyor. Ekran analisti Ross Young, 14.1 inç’lik modelin 2023 başlarında çıkabileceğini söyledi, fakat sonradan bu tahminini değiştirdi ve bu modelin rafa kaldırıldığını belirtti. Konuya aşina olan kaynaklar ise 14.1 inç’lik modelin 2024’te gelebileceğini belirtiyor. Kaynaklar, iPad Pro’ya olan yazılımsal desteğin daha da arttığını vurgulayarak, Apple’ın daha büyük ekranı avantaja çevirmeyi planladığını söyledi. Bir süre önce Logic Pro ve Final Cut Pro’nun iPad sürümleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

Diablo 4 şimdi de yayıncıları kaybetmeye başladı