Apple Pencil 3 değiştirilebilir uçlara sahip olacak

apple pencil 3

Apple sızıntıları konusunda ünlü olan Twitter kullanıcısı Majin Bu, Apple Pencil 3’le ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Yeni kalemin değiştirilebilir uçlara sahip olacağını ileri sürdü. Söylentide geçen detaylara daha yakından bakalım.

Majin Bu’nun paylaştığı bilgilere göre Apple Pencil 3 çizim, teknik çizim veya boyama yapmak için değiştirilebilir uçlarla birlikte piyasaya sürülecek. Majin Bu daha fazla ayrıntı paylaşmasa da, gelen yorumların birisinde Apple’ın üç tane temel uçla sınırlı kalmayacağı ve daha fazla uç seçeneğinin kullanıma sunulabileceği ifade edildi.

Apple Pencil 3’le ilgili dedikodular uzun zamandır gündeme gelmiyordu. 2021’de Bay White isimli bir sızıntı kaynağı yeni kalemin daha kısa tasarıma, parlak yüzeye, daha büyük ve derin bir uca sahip olacağını söylemişti. Bir prototipe ait görsel paylaşmıştı. Ayrıca Apple’ın iPad mini için küçük boyutta başka bir Apple Pencil geliştirdiği ve bu kalemin iPhone’da bile kullanılacağı iddia edilmişti. Fakat her iki Apple Pencil hiçbir zaman ortaya çıkmadı ve haklarındaki söylentiler de zamanla azaldı. Sanayi kaynaklarına göreyse rafa kaldırıldılar.

apple pencil 3

Gelecek sene yeni iPad Pro’lar çıkacak. Apple Pencil 3’ün yeni iPad Pro’larla birlikte satışa sunulması şaşırtıcı olmayacaktır. Tedarik zinciri kaynaklarına göre yeni iPad Pro‘lar ince çerçeveye sahip yeni tasarımla piyasaya sürülecek. Kaynaklar Apple’ın OLED ekran maliyet sorununu da çözdüğünü söylüyor.

Bloomberg’ten tanıdığımız gazeteci Mark Gurman daha önce paylaştığı yazısında, Apple’ın LIPO kullanarak iPad’lerde çerçeveyi inceltmeyi planladığından bahsetmişti. LIPO, düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplama anlamına geliyor. DigiTimes da buna benzer rapor yayınlamıştı. DigiTimes’a göre 11 ve 13 inç’lik hibrit OLED panellere sahip yeni iPad Pro‘lar 2024’ün ortalarında piyasaya sürülecek. Hibrit OLED ne anlama geliyor? Bu paneller esnek ve sert malzemelerin kombinasyonuyla üretiliyor. Böylece daha ince ve daha hafif tasarımın kullanılmasına katkı sağlıyor.

11 ve 13 inç’lik modeller dışında gizemli 14 inç’lik modelden de söz ediliyor. Ekran analisti Ross Young, 14.1 inç’lik modelin 2023 başlarında çıkabileceğini söyledi, fakat sonradan bu tahminini değiştirdi ve bu modelin rafa kaldırıldığını belirtti. Konuya aşina olan kaynaklar ise 14.1 inç’lik modelin 2024’te gelebileceğini belirtiyor.

Deco X80 : Yapay Zeka odaklı Mesh WiFi sistemi