Rapor: 12.9 inç’lik iPad Air’ın tasarımı daha farklı olacak

ipad air

Apple M3 işlemci serisi ve yeni Mac’lerin tanıtılmasından sonra dedikodular iPad’ler üzerine yoğunlaştı. Çin’den gelen taze rapor dev ekranlı iPad Air’ın standart tasarımdan daha farklı olacağını ileri sürdü. İşte detaylar…

Geçtiğimiz ay DigiTimes, Apple‘ın 12.9 inç’lik LCD ekran sahip iPad Air çıkaracağını iddia etmişti. 9to5Mac sitesi de Apple’ın iki farklı iPad Air 6 modeli üzerinde çalıştığını, 10.9 inç’lik iPad Air 6 dışında daha büyük ekranlı başka bir modelin olduğunu söylemişti. Çin’den gelen yeni dedikodu dev ekranlı iPad Air’ı tekrardan doğruluyor. İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan rapor 12.9 inç’lik iPad Air’ın ince çerçeveye sahip olacağını ve Apple’ın bu tasarım için yeni teknik kullanacağını söylüyor.

İnce çerçeve dedikoduları yeni nesil iPad Pro’larla anılmıştı. Bloomberg’ten tanıdığımız gazeteci Mark Gurman daha önce paylaştığı yazısında, Apple’ın LIPO kullanarak iPad’lerde çerçeveyi inceltmeyi planladığından bahsetmişti. LIPO, düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplama anlamına geliyor.

apple

İlginç bir durum var, çünkü yeni iPad Pro’lardaki ince çerçevenin olmasını sağlayacak diğer etmenlerden biri ise hibrit OLED panel. Aylardır 2024 model iPad Pro’larda OLED panel olacağı belirtiliyor. Hibrit OLED ne anlama geliyor? Bu paneller esnek ve sert malzemelerin kombinasyonuyla üretiliyor. Böylece daha ince ve daha hafif tasarımın kullanılmasına katkı sağlıyor. Apple’ın LIPO ve hibrit OLED’le ince çerçeve elde etmesi mümkün. Fakat 12.9 inç’lik iPad Air’da LCD panelin kullanılacağı söyleniyor. Şirketin LCD panelle ince çerçeveyi nasıl yapacağı belirsiz. Bu yüzden yeni dedikodu diğer söylentilere göre daha şüpheli görünüyor.

iPad Air 6’da M2 işlemcisinin kullanılacağı iddia ediliyordu. Büyük ekranlı modelde de M2 yongasının olması muhtemel, ama bir ihtimal M3 de olabilir. Mevcut iPad Air’ın fiyatı 599 dolardan, 11 inç’lik iPad Pro’nun da 799 dolardan başlıyor. 12.9 inç’lik iPad Air’ın ikisinin ortasında olması bekleniyor, yani fiyatı 699 dolar olabilir.

COD: Modern Warfare 3 hayal kırıklığı oldu