Diablo 4 şimdi de yayıncıları kaybetmeye başladı

123 46

Son 4 senedir Diablo serisi hakkında sıklıkla içerikler paylaşan bir yayıncı artık Diablo 4 hakkında yayın yapmayacağını açıkladı. Bu durum dikkatlerden kaçmadı.

Diablo 4 (Kısaca D4) muhteşem bir çıkış yaparak Blizzard tarihinin en çok satan oyunu oldu. Milyonlarca dolarlık satış başarısına imza attı. Oldukça ilgi gördü, fakat 1.1 yamasıyla birlikte deneyim puanının düşürülmesi, karakterlerin güçsüzleştirilmesi gibi durumlar oyuncuların canını sıktı. 1. sezon da içerik olarak bekleneni veremedi. Blizzard güncellemelerle Diablo 4’ü toparlamaya çalışsa da ne yazık ki bu pek işe yaramadı. Oyuncular içerik eksiliğinden ve yapılanlardan dolayı tepki gösterdi, oyunu bırakanlar oldu. Yapımın sıkıcı hale geldiğini söyleyen birçok kullanıcı var. Yayıncılar da D4’le yolları ayırmaya başladı. Bu isimlerden biri Diablo serisinin fanlarından biri olan Raxxanterax oldu.

Raxxanterax, 500 bin takipçisi olan Twitch yayıncısı ve Youtuber. 2019’da ’10 yıl boyunca her gün yayın’ sloganıyla yayın yapmaya başladı. Bu işe giriştiğinde ilk 4 yılın büyük çoğunluğu Diablo 3 yayınlarıyla geçti. Bununla birlikte serinin eski oyunları hakkında bilgiler veren içerikler paylaştı. Serinin sıkı oyuncularından biriydi. Fakat yayınlarına D4’le devam etmeyeceğini açıkladı.

diablo 4

Raxxanterax yaptığı açıklamada yayınlarını Diablo 4’e adamayı çok zor bulduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti: “D4’ün beklentileri karşılamadığı bir sır değil. Oyunun şu anki durumu için yapacak bir şey yok. İçeriğin zenginleştirilmesi, düzeltmeler ve yeniliklerin zaman alacağını düşünüyorum. Oyuna olan ilgi azaldı. Bu sebeplerden gelecek yayınlarımı D4’le sürdürmekten yana değilim. Yayın yapmayı bırakmayacağım ve 10 yıl boyunca verdiğim sözü tutacağım.”

Raxx bunlarla birlikte Last Epoch ve Path of Exile’la ilgilendiğini belirtti. Path of Exile 2 de ufukta göründü. Oyuncular tarafından da D4’ün en büyük rakibi olarak lanse ediliyor. Blizzard’ın azalan oyuncu kitlesini çekmesi için daha fazla emek sarf etmesi gerekecek. Raxx, D4’ü bırakan tek yayıncı değil. Asmongold da geçtiğimiz Temmuz ayında D4’le işinin bittiğini açıklamıştı. Gelen haberlere göre D4’ün Twitch’te izlenme sayısı %99 oranında düştü. Farklı yayıncılar da D4’ten başka oyunlara geçiş yapmaya bakıyor.

iPhone 15 Pro Max dokunulmayacak kadar ısınıyor!