OLED ekranlı iPad Pro’lar için yeni tarih verildi

ipad pro

Bağımsız analiz ve danışmanlık şirketi olan Omdia’ya göre yeni iPad Pro’ların seri üretimi 2024’ün ilk çeyreğinde başlayacak.

2024 model iPad Pro‘larla ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan bir raporda Apple’ın yeni tabletlerinde OLED üretim maliyetlerini düşüremediği ve bunun için çözüm aradığından bahsediliyordu. Şimdi de üretimle ilgili başka bir rapor paylaşıldı. Omdia, OLED ekranlı yeni iPad Pro’ların 2024’ün ilk çeyreği içinde seri üretime gireceğini belirtti. Daha önceden de Apple’ın üretim planlarının ilk çeyrek içinde olduğu söylenmişti. Omdia’nın raporu Apple’ın OLED ekran konusundaki problemleri çözdüğünü ve plana uygun ilerleyeceğini işaret ediyor.

Mevcut iPad Pro’ların ekran boyutları 11 ve 12.9 inç. Fakat yeni modellerde ekran boyutu 11.1 ve 13 inç olacak. Ekran boyutlarındaki büyüme birkaç farklı kaynak tarafından da söylenmişti.

ipad pro

OLED panellerde üretim sürecine göre iki veya tek katmanlı yapı kullanılıyor. Eğer bu yapı iki katmanlı olursa, yüksek parlaklık sağlıyor ve OLED ekranın ömrü neredeyse 4 katına çıkıyor. iPhone’larda tek yapı var, fakat Apple yeni iPad’leri için tek değil, iki katmanlı yapıdan yana. Bu durum için tabletlerin daha uzun kullanım ömrü sunması gerekçe gösteriliyor.

Tabletlerin özelliklerine gelecek olursak, 2024 model iPad Pro’larda M3 işlemcisi yer alacak. Bu işlemci TSMC’nin 3 nm süreciyle üretilecek. Düşük nm süreci daha yüksek performans ve güç verimliliği demek. M3’le donatılmış yeni iMac, MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin de çıkması bekleniyor. Omdia, OLED ekranlı ilk MacBook Pro’nun 2027’de piyasaya sürüleceğini belirtti.

Diablo 4’ün atları oyunculara saç baş yoldurmaya devam ediyor