Honor Play 40 resmen tanıtıldı

Honor Play 40

Honor, yeni bütçe dostu akıllı telefonu Honor Play 40’ı resmen tanıttı. Telefon öncülüyle aynı yonga setini, yani Snapdragon 480+’ı kullanıyor.

Hayatına Huawei’nin alt markalarından biri olarak başladıktan sonra yoluna bağımsız bir şirket olarak devam eden Honor, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Kısa süre önce Magic serisini yeni modellerle yenileyen şirket, şimdi de Play serisine yeni bir üye ekledi. Uzun süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemimizi meşgul eden Honor Play 40, sonunda resmi olarak tanıtıldı.

Honor Play serisinin en yeni üyesi teknik özellikler bakımından çok farklı bir şey sunmuyor olsa da tasarımıyla serinin önceki modellerinden ayrılıyor. Ancak dediğimiz gibi donanımsal özellikler söz konusu olduğunda telefon öncülünden çok farklı değil. Honor Play 30 gibi Play 40 da Snapdragon 480+ yonga setinden güç alıyor. Neyse ki bu kez RAM ve dahili depolama konusunda bir geliştirme yapılmış. 6 veya 8 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğiyle satışa sunulan telefon dahili depolama alanı konusunda da iki farklı seçenek sunuyor: 128 ya da 256 GB. Honor RAM kapasitesinin 5 GB’lık sanal RAM ile arttırılabileceğini söylüyor ama tabii bunun performans tarafında nasıl sonuç vereceğini bekleyip göreceğiz.

Honor Play 40

Android 13 tabanlı MagicOS 7.1 işletim sistemiyle çalışan Honor Play 40, 6.56 inçlik LCD ekranla geliyor. 720 x 1612 piksel çözünürlüğündeki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Ekranın üzerindeki delikte 5 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Telefonun arka yüzünde ise çift kamera yer alıyor. 13 megapiksellik ana lense 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

Honor Play 40’ın öncülünden daha iyi olduğu bir diğer konu da batarya kapasitesi. Honor’un yeni Play modeli 5200 mAh’lık bir bataryayla geliyor. Şarjlı hız özelliği bulunmayan telefonun şarj hızı 10 W. Telefonda USB-C girişinin yanı sıra 3.5 mm kulaklık girişi bulunuyor.

Honor Play 40 3

Özelliklerinden de anlayabileceğiniz üzere Play 40 bütçe dostu bir telefon. Telefonun 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip en düşük versiyonu yaklaşık 190 dolarlık bir fiyatla raflardaki yerini alacak.

Threads’te şimdiden 95 milyon paylaşım yapıldı