Apple’dan OLED ekranlı MacBook’lar geliyor

123 3

Son birkaç gündür Apple’ın gelecekte neler yapacağıyla ilgili yeni raporlar yayınlanmıştı. Şimdi bunların arasına bir tane daha eklendi. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

ET News’in yeni raporuna göre Apple, OLED teknolojisini 2027 yılına kadar dokuz yeni cihazda kullanacak. OLED paneller ilk olarak gelecek sene çıkacak olan yeni nesil iPad Pro’larda yer alacak. 2026’da iPad mini ve iPad Air OLED’e geçiş yapacak. Bu değişimle birlikte iPad mini’nin ekranı 8.3’ten 8.7 inç’e yükselecek. Fakat iPad Air’ın ekranında değişiklik olmayacağı belirtiliyor. Bu aralar 12.9 inç’lik dev ekranlı iPad Air’dan söz ediliyor. Bu modelde de OLED ekranın olacağı vurgulanıyor. Ama 12.9 inç’lik iPad Air ilk olarak LCD panelle satışa çıkacak, bir sonraki modelinde OLED yer alacak. ProMotion yine üst düzey cihazlara özel olmaya devam edecek.

Apple’ın gelecek nesil iPad Pro’ların OLED ekranında önemli değişiklik yapacağı iddia ediliyor. Kaynağın aktardıklarına göre şirket 2027’de iPad Pro’larda renk filtresi (CoE) aracılığıyla verimliliği artıran yeni nesil panel kullanacak. Renk filtresinin güç tüketimini %20 oranında azaltacağı söyleniyor. Ayrıca bu değişiklik kameranın ekran altına alınmasını da sağlayabilir.

apple

Raporda paylaşılanlar bu kadarla sınırlı değil. Apple’ın 2025’te OLED ekranlı 16 inç’lik MacBook Pro çıkarmayı planladığı ileri sürüldü. 2026’da ise OLED ekranlı 14 inç’lik MacBook Pro satışa çıkacak. 13 ve 15 inç’lik MacBook Air modelleri de 2026’da LCD’den OLED’e geçiş yapacak.

iPhone 16’ların OLED ekranı hakkında da ilginç gelişme var. İddia edilene göre Samsung, Apple’a özel olarak yeni bir OLED malzeme seti geliştirdi. Söz konusu malzeme seti M14 olarak adlandırılıyor ve ekran panelinin özelliklerini ayarlayan çeşitli bileşenleri içeriyor. Konuyu biraz daha açacak olursak bu bileşenler OLED panelin kullanım ömrü, parlaklık, renk doğruluğu, üretim verimliliği, güç tasarrufu gibi özelliklerini değiştirebiliyor. Kaynaklar iPhone 16‘ların mevcut iPhone modellerine göre daha iyi performansı olan ve daha fazla enerji tasarrufu sunan OLED ekranla satışa çıkacağını söylüyor.

Knights of the Old Republic remake’inde korkulan oldu