İddia: Yeni iPad Pro’ların çıkışı beklenenden daha geç olabilir

ipad pro

Yeni iPad Pro’ların 2024’ün ilk çeyreği içinde piyasaya sürüleceği iddia ediliyordu. Fakat ortaya çıkan taze bir rapor bu tarihin değişebileceğini ve tabletlerin daha geç çıkabileceğini ileri sürüyor. İşte detaylar…

Sanayi kaynaklarına dayandırılan rapora göre yeni iPad Pro‘lar 2024 yazında piyasaya sürülebilir. Raporda Apple’ın halen çözemediği bazı teknik sorunların olduğu belirtiliyor. Fakat teknik sorunlar tam olarak nedir belli değil. Aslında şöyle bir durum daha var, her ne kadar yeni tabletlerin ilk çeyrek içinde çıkacağı söylense de, Apple’a yakınlığıyla bilinen Mark Gurman yeni cihazların 2024’ün ilk yarısı içinde çıkacağını belirtmişti. Bazı kaynaklar da Mayıs ayını işaret etmişti.

Tabletlerin özelliklerine gelecek olursak, 2024 model iPad Pro’larda M3 işlemcisi yer alacak. Bu işlemci TSMC’nin 3 nm süreciyle üretilecek. Düşük nm süreci daha yüksek performans ve güç verimliliği demek. M3’le donatılmış yeni iMac, MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin de çıkması bekleniyor.

ipad pro

Boyutu biraz daha büyüyecek olan iPad Pro’larda en büyük değişiklik ise OLED ekran olacak. Koreli kaynaklara göre Apple, yeni modellerde çift katmanlı yapıya sahip OLED kullanmak istiyor. İki katmanlı yapı çok daha uzun kullanım süresi, daha fazla parlaklık ve daha iyi görüntü sunuyor. Fakat 10 inç’lik cihazlar için OLED panellerin tedarik fiyatı 100 ile 150 dolar arasında. Ancak Apple’ın ihtiyaç duyduğu OLED paneller için tedarik fiyatı 11.1 inç için 270, 13 inç için 350 dolara yakın. LG ve Samsung’un maliyeti azaltmak için yeni planları devreye soktuğu söylense de, yeni iPad Pro’lar beklenenden daha pahalı fiyatla gelebilir. Şu anda 11 inç’lik LED Liquid Retina ekranlı iPad Pro’nun fiyatı 799 dolar.

Apple’ın gizemli test alanı ortaya çıktı