Facebook, Messenger’a ebeveyn denetimi araçları ekliyor

Facebook AB'de reklamlar sunmak için izin almak zorunda kalacak

Facebook, Aile Merkezine, ebeveynlerin ergenlik çağındaki çocuklarının Messenger’ı nasıl kullandıklarını görmelerine ve kontrol etmelerine olanak tanıyan yeni araçlar ekledi. İşte tüm detaylar.

Artık çocuklarının uygulamada ne kadar zaman geçirdiğini, gizlilik ve güvenlik ayarlarını görebilecekler. Ebeveynler ve veliler, çocuklarına kimlerin mesaj gönderebileceğini ve hikayelerini kimlerin görebileceğini görebilecek. Ayrıca, gencin kişi listesindeki değişiklikler ve çocuklarının gizlilik ve güvenlik ayarlarında yaptığı değişiklikler için bildirim alabilecekler. Çocukları bir kullanıcıyı Facebook bünyesine bildirirse, gençler bilgileri kendileriyle paylaşmayı seçerse ebeveynler de bilgilendirilecek.

Facebook, Messenger'a ebeveyn denetimi araçları ekliyor

Sosyal ağ devi, bunların Family Center’a gelen ilk ebeveyn gözetim araçları grubu olduğunu ve gelecek yıl içinde daha fazlasını eklemeyi planladığını söyledi. Şu anda yalnızca ABD, İngiltere ve Kanada’daki kullanıcılar için kullanıma sunuluyor olsalar da Meta, önümüzdeki aylarda kullanılabilirliklerini dünyadaki diğer bölgelere genişletmeyi planlıyor. Facebook’un yıllardır Messenger Kids için ebeveyn denetimlerine sahip olduğunu ve bu araçların ana Messenger uygulaması için olduğunu da hatırlatalım. Yani yeni özellikler 13 ila 18 yaşları arasındaki gençleri olan ebeveynlere yönelik olacak.

Bu yeni ebeveyn araçlarının yanı sıra, Meta artık Facebook’ta 20 dakika geçirdikten sonra gençleri günlük zaman sınırları belirlemeye teşvik eden bir bildirim gösterecek. Meta ayrıca Instagram için ebeveyn denetimlerini genişleterek ebeveynlere gençlerinin takip ettikleri ve takip edildikleri hesaplarla kaç tane ortak arkadaşı olduğunu gösterecek. Ayrıca gençler, birisini engelledikten sonra, hesaplarını denetlemek üzere ebeveynlerini eklemeye teşvik eden yeni bir bildirim alacak.

Bethesda, Starfield Tweet’ini sildi! Gerçek sonra ortaya çıktı