İddia: Yeni iPad’lerin Tanıtım Tarihi Kesinleşti

ipad pro

Yeni nesil iPad Pro ve iPad Air modellerinin mart ayı içinde duyurulması bekleniyordu. Çin’den gelen taze bir dedikodu kesin tanıtım tarihinin ne olduğunu ortaya çıkardı. İşte detaylar…

Çin’in sosyal medyası Weibo’da Instant Digital nickli kullanıcı Apple’ın yeni iPad Air’ları ve OLED’li iPad Pro‘ları 26 Mart Salı günü tanıtacağını söyledi. Kaynak bununla birlikte tabletlerin ön sipariş ve çıkış tarihinin 26 Mart’ta açıklanacağını da vurguladı. Ancak Çinli web sitesi IT Home, yeni iPad’lerin 26 Mart’ta piyasaya sürüleceğini ileri sürdü. IT Home’un iddiası ise yeni iPad’ler için hazırlanan 3. parti kılıfların Amazon ve çeşitli alışveriş sitelerindeki lansman tarihine dayanıyor.

Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman da yeni iPad Pro ve iPad Air’ların mart sonu ya da nisan gibi piyasaya çıkacağını söylemişti. Diğer yandan Apple’ın iPadOS 17.4 güncellemesinin özel bir sürümünü hazırladığı ve yeni iPad’lerin çıkmasıyla birlikte bu güncellemenin de yayınlanacağı belirtiliyor.

ipad pro

2024 model iPad Pro’ların en dikkat çekici kısmı OLED ekran olacak. OLED, LED veya mini-LED ile karşılaştırıldığında doğal siyah ve daha canlı renkler sunuyor. Ayrıca daha fazla güç tüketimi de sağlıyor. Ayrıca yeni Pro tabletler piyasada hazırda bulunan LED ekranlı Pro tabletlere göre daha ince olabilir. Apple’ın OLED’i daha sonra iPad Air ve iPad mini’de de kullanması bekleniyor. Ayrıca gelecek sene sonunda OLED’li ilk MacBook’u da görebiliriz.

Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar da yeni Pro tabletlerin 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Satışta olan 2021 model iPad Pro’larda 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiğini söylemişti. Yeni söylentilerde 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabileceği tekrar vurgulanıyor. Eğer bu doğruysa önemli bir değişiklik olacak.

Apple Google Gemini’yi iPhone’da Kullanmak İstiyor