Apple’ın gizemli test alanı ortaya çıktı

apple

Arizona’da bulunan bir araç test alanının teknoloji devine ait olduğu söyleniyor. Apple ve bu yerin arasında bazı bağlantılar olduğu keşfedildi.

Apple‘ın senelerdir otonom bir araç üstünde çalıştığı iddia ediliyor. Şimdiye kadar bu araç hakkında birçok patent gündeme getirildi ve farklı kaynaklardan raporlar geldi. Her ne kadar Apple Car hakkında bir açıklama yapılmasa da, böyle bir otomobilin yolda test edilmesi söz konusu olunca gizli kalması zor oluyor.

Car and Driver’ın haberine göre Apple, Route 14 Investment Partners isimli paravan şirket aracılığıyla Arizona’da bir test alanı satın aldı. Dışarıdan bakınca bu satın alım dikkat çekmiyor ve teknoloji deviyle bağlantısız gibi duruyor. Fakat üzerinde sensörler bulunan Lexus RX’in deneme sahasında test sürüşü yaptığı görüldü. Aynı araç California’da da ortaya çıkmıştı. California DMV tarafından yayınlanan raporlarla çapraz karşılaştırma yapınca Lexus RX’in teknoloji devine ait olduğu belli oluyor.

apple car

Apple’da çalışan Ken Lynch ile Route 14 Investment Partners arasında da bağlantı var sayılır. [email protected] adresinin Ken Lynch’e ait olduğu tahmin ediliyor. Her ikisi de Silikon Vadisi alan kodlu telefon numaralarına sahip. Otonom araç veya tam adıyla Titan projesinin başındaki isim Kevin Lynch değil. Ancak bu durum bile test alanını satın alan asıl şirketin Route 14 Investment Partners olmadığını akıllara getiriyor. Sonuç olarak bir süre daha otonom araçla ilgili herhangi bir duyuru olmayacaktır, fakat bu gelişmeler şirketin araçla ilgili epey ilerlediğini gösteriyor.

İnternet kullanıcılarının korkulu rüyası yakalanarak hapse mahkum edildi