Yeni Gears of War Oyunu Duyuruldu; Oyundan İlk Fragman Geldi

yeni Gears of War oyunu

Bir süredir gündemde olan yeni Gears of War oyunu resmen duyuruldu. Gears of War: E-Day adını taşıyan oyundan ilk fragman yayınlandı.

Microsoft’un Xbox Games Showcase etkinliği, oyun dünyası için pek çok önemli gelişmeye sahne oldu. Bir yandan merakla beklenen oyunlardan yeni görüntüler paylaşılırken, diğer yandan bir süredir söylentilerini duyduğumuz yeni oyunlar duyuruldu. Xbox Games Showcase etkinliğinde resmi olarak duyurulan bu oyunlardan biri de uzun süredir gündemde olan yeni Gears of War oyunu oldu. Böylece yeni bir Gears of War oyununun yolda olduğu resmiyet kazanırken, bu oyuna dair ilk detaylar da ortaya çıktı.

Yeni Gears of War oyunu Gears of War: E-Day adını taşıyacak. Xbox’ın Gears serisini emanet ettiği The Coalition stüdyosu tarafından geliştirilen Gears of War: E-Day, Unreal Engine 5 oyun motoru kullanılarak geliştiriliyor. Xbox oyundan ilk fragmanı paylaşmış olsa da şimdilik oyun için bir çıkış tarihi vermekten kaçındı.

Gears of War: E-day

Gears of War: E-Day, seriyi geçmişe götüren bir orijin hikayesi anlatacak. Bu hikayenin merkezinde ise Gears serisinin ana kahramanı Marcus Fenix olacak. İlk Gears of War oyununun 14 yıl öncesinde geçecek olan E-Day, ilk Locust saldırısını konu alacak ve o zamanlar genç bir asker olan Marcus Fenix’e odaklanacak.

2019 yılında çıkan Gears 5’ten sonra uzunca bir ara veren Gears of War serisi, E-Day ile birlikte yıllar sonra geri dönecek. Önümüzdeki yıllar Gears serisi için daha hareketli geçebilir. Çünkü bu yeni oyunun yanı sıra Gears of War ile bağlantılı film ve diziler de hazırlanıyor. Bu uyarlamaların hayata geçirilmesi durumunda seri bir anda çok daha popüler hale gelebilir.

Yeni Nesil Xbox Geliyor; Microsoft Resmen Duyurdu