Yeni Nesil Xbox Geliyor; Microsoft Resmen Duyurdu

yeni nesil Xbox

Microsoft’tan beklenen açıklama sonunda geldi. Bir süredir söylentileri dolaşan yeni nesil Xbox, bu akşam Microsoft tarafından resmen duyuruldu.

Dün akşam gerçekleşen Xbox Games Showcase etkinliğinin asıl yıldızı oyunlar oldu. Assassin’s Creed Shadows, Call of Duty: Black Ops 6, Doom: The Dark Ages gibi oyunlar geceye damga vurdu. Ama tüm bu oyunların yanında oyun konsollarına dair de heyecan verici gelişmeler yaşandı. Bu etkinlik sırasında yeni Xbox Series X/S modellerini görücüye çıkaran Microsoft, bununla yetinmedi ve yeni nesil Xbox’ın da yol olduğunu duyurdu. Şirket bu yeni nesil Xbox hakkında herhangi bir detay vermektense kaçındı. Bu yüzden bu yeni konsolun ne zaman çıkacağı gibi sorular merak konusu olmaya devam ediyor.

yeni nesil

Konsol savaşlarında Sony’nin arkasında kalan Microsoft, son dönemde bu alandan uzaklaşıp Game Pass’e ve oyun satışlarına öncelik vermeye başladı. Bu yüzden şirketin yeni nesil bir Xbox çıkarıp çıkarmayacağı bile şüpheli hale gelmişti. Çünkü şirketin konsollara eskisi kadar önem vermediği açıkça görülüyordu. Nitekim normalde Xbox’a özel olan oyunlarını artık PC ve PlayStation’a getirmeleri de bunun kanıtıydı. Şirket artık oyun dünyasında rotasını oyunlar ve Game Pass üzeinden çiziyordu. Ancak görünen o ki şirket bu strateji değişikliğine rağmen Xbox konsollarından tam olarak vazgeçmeyecek. Eskisi kadar konsol odaklı olmasa da bu alanda PlayStation’a rakip olmaya devam edecek.

Epic Games Bu Hafta 700 TL’lik Oyunu Ücretsiz Veriyor