Yeni Dead Space oyunu 2023’te geliyor

Yeni Dead Space

Electronic Arts, merakla beklenen yeni Dead Space oyununun çıkış tarihini açıkladı. Dead Space yeniden çevrimi 2023’te geliyor.

Hem korku hem de bilim kurgu oyunu sevenlere hitap etmesiyle çıktığı dönemde büyük ilgi gören Dead Space, bu kez de yenilenmiş haliyle oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hatırlayacağınız gibi Electronic Arts, daha önce bir Dead Space yeniden yapımı üzerinde çalıştığını duyurmuş fakat bu yeni versiyon için bir çıkış tarihi açıklamamıştı.

O günden beri merakla edilen bu soru nihayet cevap buldu ve yeni Dead Space oyununun çıkış tarihi açıklandı. Electronic Arts tarafından satışa sunulacak olan Dead Space yeniden yapımı, 23 Ocak 2023’te raflardaki yerini alacak.

Dead Space Remake 3

Dead Space yeniden yapımında, 2008 yılında çıkan orijinal oyun Frostbite oyun motoru kullanılarak en baştan yaratıldı. Bildiğiniz gibi en gelişmiş oyun motorları arasında yer alan Frostbite, Battlefield ve Mass Effect gibi sevilen serilerde de kullanılıyor.

Oyunun çıkış tarihini duyuran Electronic Arts yöneticisi Phillippe Ducharme, şu ifadeleri kullandı: “Hem eski hem de yeni oyuncuların, Dead Space’in bu nesil için de aynı etkiyi yaratması için orijinal deneyimi nasıl geliştirdiğimizi görmeleri için sabırsızlanıyoruz.”

Bir çıkış tarihinin açıklanmasıyla birlikte yeni Dead Space oyun severlerle buluşmaya bir adım daha yaklaşmış oldu. Ancak son dönemde oyun dünyasında erteleme haberleri üst üste geldiği için Dead Space konusunda da benzer bir senaryoyla karşılaşmamayı umuyoruz.

Meta yeni VR gözlüğünü tanıttı