Meta yeni VR gözlüğünü tanıttı

Meta yeni VR

Meta yeni VR gözlüğünü tanıttı. Project Cambria olarak bilinen gözlüğün sunacağı yenilikler bir tanıtım videosuyla gösterildi.

Bildiğiniz gibi Meta, gelecek planlarını Metaverse üzerine kuruyor. Metaverse’te geniş kitleleri bir araya getirecek ilk platformun kurucusu olmak isteyen şirket, bu hedefine ulaşmak için Metaverse ile bağlantılı teknolojilere önemli yatırımlar yapıyor. Elbette bu teknolojilerin başında VR (sanal gerçeklik) gözlükleri geliyor.

Metaverse’ün geniş kitleleri çekebilmesi için VR gözlüklerin bu sanal dünya ile gerçek dünya arasındaki farkı mümkün olduğunca azaltacak kadar iyi hale gelmesi gerekiyor. Bu gelişmenin önümüzdeki 10 yıl içinde yaşanacağı konusunda emin görünen Mark Zuckerberg’in yönetimindeki Meta yeni VR gözlükleri üzerinde çalışıyor. Meta’nın yeni VR gözlüğü projelerinden biri olan Project Cambria, dün şirket tarafından tanıtıldı.

mark zuckerberg metaverse 2

Şirketin VR ve AR (artırılmış gerçeklik) alanlarında devrim yaratacağını söylediği Project Cambria, şirketin beğeni kazanan VR gözlüğü Meta Quest 2’nin (eski adıyla Oculus Quest 2) daha gelişmiş versiyonu olarak tanımlanıyor.

Ancak dün yayınlanan videoda Mark Zuckerberg’in tanıttığı cihazı görme şansı yakalayanların önemli bölümü bu yeni VR gözlüğünden çok da etkilenmemiş gibi görünüyor. İlk izlenimlere bakılırsa Meta’nın yeni VR gözlüğü devrimsel bir cihazdan ziyade Meta Quest 2’nin ufak iyileştirmeler yapılmış bir üst versiyonu.

Mark Zuckerberg’in Project Cambria’da The World Beyond oynadığı tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz. Meta yeni VR gözlüğü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yüzden gözlüğün ne zaman piyasaya sürüleceği şimdilik bilinmiyor.

Çin 180 metrelik hidroelektrik barajını 3D yazıcılar ile yapıyor