Yeni Assassin’s Creed oyununun ertelendiği konuşuluyor

yeni Assassin's Creed oyunu

Assassin’s Creed Rift adını taşıyan yeni Assassin’s Creed oyunu hakkında gelen son bilgiler, oyunun ertelendiğini gösteriyor.

Oyun dünyasının en başarılı serileri arasında yer alan Assassin’s Creed serisine yakında yeni bir oyun daha ekleneceği bir süredir biliniyor. Yeni Assassin’s Creed oyunu üzerinde bir süredir çalışmakta olan Ubisoft stüdyosu henüz bu oyun hakkında herhangi bir detay paylaşmamış olsa da, kısa süre önce gelen bilgiler yeni oyunun Orta Doğu’da geçeceğini göstermişti. Seriyi başladığı yere, yani Orta Doğu’ya geri döndürecek olan bu yeni oyun için bekleyişimiz sürerken, Ubisoft cephesinden oyun severleri hayal kırıklığına uğratabilecek bir söylenti geldi.

Assassin's Creed

Ubisoft içinden bir kaynağın Bloomberg’den Jason Schreier ile paylaştığı bilgilere göre yeni Assassin’s Creed ertelenmek zorunda kalacak. Çünkü oyunu hazırlayan Ubisoft’un Bordeaux ofisinin oyunu tamamlamak için Ubisoft’tan ek süre istediği söyleniyor. Şimdilik Assassin’s Creed Rift olarak bilinen bu oyunun tamamlanması ilk başta düşünülenden daha uzun sürecek.

Ubisoft yayınladığı basın açıklamasında Assassin’s Creed Rift’in 2023-2024 mali yılı içerisinde çıkacağını söylemişti. Bu da Mart 2023 ile Mart 2024 arası bir tarihe denk geliyor. Ancak Ubisoft cephesinden gelen bu son haberler, oyunun 2024 başına kalma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Rift kod adıyla geliştirilen bu yeni oyun, doğrudan bir devam oyunu yerine bir spin-off olacak. İlk başta Assassin’s Creed Valhalla’nın ek paketi olarak düşünülen ancak sonra tam teşekküllü bir oyuna dönüştürülen Rift’in ilk olarak Valhalla’da karşımıza çıkan Basim karakterine odaklanacağı söyleniyor. Basim, Abbasi Halifeliğinde doğan bir karakter. Bu yüzden oyunun Orta Doğu’da geçeceği yönündeki bilgiler Basim karakterinin hikayesiyle uyuşuyor.

Marvel iki yeni Avengers filmi duyurdu