Cadillac 300 bin dolarlık elektrikli otomobilini tanıttı

Cadillac Celestiq

Cadillac, 300 bin dolarlık fiyatıyla dudak uçuklatan yeni “ultra-lüks” elektrikli otomobili Celestiq’i tanıttı.

Amerikalı otomobil üreticisi General Motors’un lüks otomobiller alanına odaklanan kolu olan Cadillac, elektrikli otomobillerine bir yenisini daha ekledi. Elbette Cadillac markasından bekleneceği üzere bu yeni elektrikli otomobil de oldukça yüksek bir fiyat etiketiyle geliyor. Çünkü Celestiq adını taşıyan bu elektrikli otomobil fiyatı 300 bin dolar. Celestiq’i bu hafta resmi olarak tanıtan Amerikalı otomobil üreticisi, Celestiq’in seri üretime girecek bir versiyonunu da önümüzdeki yıllarda çıkarmayı planlıyor.

cadillac celesriq 2

Amerikalı lüks otomobil üreticisi, Celestiq’i elektrikli otomobil alanındaki amiral gemisi olacak ultra-lüks bir otomobil olarak lanse ediyor. Sedan model bu aracın detayları şimdilik gizli tutuluyor olsa da, şirket araçla ilgili heyecanı arttıracak birkaç bilgi paylaştı.

İlk olarak Celestiq el yapımı malzemeler kullanacak. Araçta dört tekerlek sürüş özelliği ve General Motors’un yeni nesil sürüş yardım sistemi olacak. Ayrıca General Motors’un Ultium powertrain teknolojisinden güç alacak.

Aracın iç tasarımının sürücüler ve yolcular için kişiselleştirilebilir bir deneyim sunacağı söyleniyor. Sunroof’ta kullanılan özel tasarım akıllı cam, araçtaki her kişinin kendi istediği saydamlık seviyesinde dışarıyı görmesine olanak sağlayacak.

Aracın içinde birden fazla ekran yer alıyor. Bunlardan biri de uçtan uca uzanan 55 inçlik LED ekran. Cadillac’ın “elektronik dijital körlük” adını verdiği teknoloji, yolcu koltuğunda oturan kişinin, sürücünün dikkatini dağıtmadan istediğini izlemesine olanak sağlayacak. İki ön koltuğun arkasında da arkada oturan yolcular için yerleştirilmiş ekranlar yer alıyor. Ayrıca hem önde hem de arkada koltukların arasında dokunmatik ekranlı konsollar yer alıyor.

Motorola Razr 2022’nin çıkış tarihi belli oldu