Assassin’s Creed serisi Orta Doğu’ya geri dönüyor

yeni Assassin's Creed oyunu

Assassin’s Creed serisi, Rift kod adını taşıyan yeni oyunuyla Orta Doğu’ya geri dönüyor. Serinin yeni oyunu Bağdat’ta geçecek.

Hatırlayacağınız gibi 2007 yılında çıkan ve koca bir serinin temellerini atan ilk Assassin’s Creed oyunu Orta Doğu’da geçiyordu ve Haçlı Seferleri sırasında bu bölgede faaliyet gösteren Altair karakterini takip ediyordu. Aradan geçen 15 yıl içinde bu seriye ait çok sayıda oyun oyunseverlerle buluşurken seri Antik Mısır’dan Amerika’ya, İskandinavya’dan İtalya’ya pek çok farklı coğrafik bölgeye uğrandı. Ancak görünen o ki seri köklerine dönmeye hazırlanıyor.

Oyun dünyasıyla ilgili paylaşımlarıyla tanınan araştırma gazeteci Jason Schreier’in haberine göre yeni Assassin’s Creed oyunu Bağdat bölgesinde geçecek. Anlayacağınız seri, başladığı yere, yani Orta Doğu’ya geri dönecek.

Assassin's Creed

Ubisoft tarafından Rift kod adıyla geliştirilen bu yeni oyun, doğrudan bir devam oyunu yerine bir spin-off olacak. Oyunun Assassin’s Creed Valhalla’da karşımıza çıkan Basim karakterine odaklanacağı söyleniyor. Basim, Abbasi Halifeliğinde doğan bir karakter. Bu yüzden oyunun Orta Doğu’da geçeceği yönündeki bilgiler Basim karakterinin hikayesiyle uyuşuyor.

Daha önce gelen haberlerde serinin yeni oyunun Aztek İmparatorluğu sırasında Meksika’da geçeceği iddia ediliyordu. Ancak Jason Schreier tarafından paylaşılan bilgiler bu söylentilerin gerçek olmayabileceğini gösteriyor. Bir diğer ihtimal de bu bilgilerin serinin sıradaki oyununa değil bir sonraki oyununa ait olması. Çünkü bildiğiniz gibi Ubisoft aynı anda birden fazla Assassin’s Creed oyunu üzerinde çalışabiliyor. En azından gelecek oyunlarının temellerini atıyor.

Nothing Phone 1 tüm detaylarıyla tanıtıldı