Netflix’in yeni yerli dizisi Yaratılan’dan ilk fragman

Yaratılan

Çağan Irmak’ın imzasını taşıyan yeni Netflix dizisi Yaratılan’dan ilk fragman yayınlandı. Frankenstein’dan esinlenen dizi 20 Ekim’de yayınlanacak.

Netflix’in Türkiye’de hayata geçirdiği yerli dizilerinin sayısının hızla artması, bu dizilerin yayınlandıklarında yarattığı etkiyi biraz azalttı. Ancak buna rağmen Netflix’in Türkiye yapımı dizileri ülkemizde en çok izlenen yapımlar arasında yer almaya devam ediyor. Öte yandan bu diziler Latin Amerika ve Orta Doğu gibi bölgelerde de ilgi görüyor. Bu yüzden Netflix de bu yapımlara yenilerini eklemeye devam ediyor. Netflix’in Türkiye yapımı dizilerine bu yıl bitmeden bir yenisi daha eklenecek. Modern Türkiye sinemasının önemli isimlerinden olan Çağan Irmak’ın imzasını taşıyan Yaratılan dizisi 20 Ekim’de Netflix’te izleyici ile buluşacak.

Merakla beklenen dizi için tanıtım çalışmalarına başlayan Netflix, önümüzdeki ay yayınlanacak diziden ilk fragmanı paylaştı. Çağan Irmak’ın yeni dizisi, Mary Shelley’nin klasikleşmiş eseri Frankenstein’dan uyarlanan bir yapım. Dizi, bu ölümsüz hikayeyi Türkiye topraklarına taşıyor.

yaratilan 2

Başrollerini Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez’in paylaştığı dizinin oyuncu kadrosunda Engin Benli, Şifanur Gül, Bülent Şakrak, Sema Çeyrekbaşı, Devrim Yakut, Şehsuvar Aktaş, Durul Bazan, Macit Koper, Ekremcan Arslandağ, Ümmü Putgül ve Şennur Nogaylar gibi isimler yer alıyor.

Dizinin Netflix tarafından paylaşılan sinopsisi şu şekilde:

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde Bursa’dan İstanbul’a uzanan bu epik öyküde Yaratılan, insanoğlunun en temel sorularından biri olan ‘ölüm ve sonrasına’ odaklanıyor. Maceraperest, asi, heyecanlı ve zekası bedenine sığmayan genç tıp talebesi Ziya’nın en büyük dileği, çok iyi bir hekim olup tıbbın çare bulamadığı birçok salgın hastalığa derman olabilmektir. İstanbul’da tanıştığı delilik ve dahilik arasında duran hekim İhsan, onu bu dünyada anlayabilen tek kişi olmuştur. Birbirini bulan bu iki eksantrik ve yaralı ruh, beraber giriştikleri gizli ve yasaklı deneyin bedellerini ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Zira kodlarını çözmeye çalıştıkları kadim bir yazı onları adeta felaketin kapısına getirip bırakır.

Pixel 8 Pro bir kez daha görüldü