Şahmaran, globalde de en çok izlenenlere girdi

Şahmaran

Netflix’in Türkiye yapımı son dizisi Şahmaran, sadece Türkiye’de değil globalde de en çok izlenen diziler arasına girmeyi başardı.

İngilizce olmayan film ve dizilere imza atmaya devam eden Netflix, Türkiye’de de yerli işleri aboneleriyle buluşturmayı sürdürüyor. Netflix’in Türkiye yapımı son dizisi olan Şahmaran da 20 Ocak’ta izleyici ile buluştu. Başrollerini Serenay Sarıkaya ile Burak Deniz’in paylaştığı dizi genel olarak pek beğenilmedi. Dizi, özellikle eleştirmenlerden çok düşük not aldı. Ancak bu durum dizinin geniş bir izleyici kitlesine erişmesine engel olmamış gibi duruyor. Üstelik dizinin başarısı Türkiye ile de sınırlı değil. Serenay Sarıkaya gibi Türkiye dışında da takipçisi kitlesi olan bir yıldızı barındırmasıyla global pazarda da alıcısı olan dizi, Netflix’in son yayınladığı Top 10 listesinde yer almayı başardı.

sahmaran 2

Şahmaran, Netflix’in tüm dünyada en çok izlenen İngilizce olmayan diziler listesine beşinci sıradan giriş yaptı. Netflix Top 10 sitesinde yer alan veriler, dizinin 17 milyon saat izlenmeye ulaştığını gösteriyor. Bu da Netflix izlenme rakamlarını böyle açıkça paylaşmaya başladığı günden beri globalde en çok izlenmeye ulaşan yerli dizinin Şahmaran olduğu anlamına geliyor. Dizi, son dönemde çıkan Sıcak Kafa ve Andropoz gibi Netflix’in diğer Türkiye yapımı işlerini geride bırakmayı başardı.

Dizinin hem Türkiye’de hem de globalde izleyicilerden böylesine büyük bir ilgi görmesi, 2. sezon ihtimalini kuvvetlendiriyor. Ancak Netflix henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

ChatGPT’nin paralı versiyonu görüldü