Yahoo bazı bölgelerde hizmetini sonlandırıyor

Yahoo Japan is going dark in Europe

Yahoo Japan, çevrimiçi hizmetlerinin çoğuna 6 Nisan’dan itibaren Avrupa ve Birleşik Krallık’ta erişimin sona ereceğini duyurdu. Şirketin e-posta, kredi kartı ve e-kitap hizmetleri sunulmaya devam edecek, ancak diğer her şey kaldırılacak. İşte detaylar.

Belirtilen neden, GDPR’yi içerecek olan Avrupa düzenlemelerine uymanın maliyeti. Yahoo Japan yaptığı açıklamada, AEA ve İngiltere’deki müşterilere sürekli hizmet sunmanın zor olacağını söyledi. Japon yayın IT Media’ya uyumluluk maliyetini karşılamanın ve ilgili beklentilere yanıt vermenin “imkansız” olacağını söyleyerek hizmetlerini kapatma kararını açıkladı. 1996 yılında ABD’li Yahoo ve SoftBank arasında bir ortak girişim olarak kurulan Yahoo Japan, çevrimiçi açık artırmalar, e-ticaret ve saygın hava durumu dahil olmak üzere sayısız diğer Japonca hizmetle birlikte bir web portalı ve arama motoru olarak Japonya’da son derece popüler olmaya devam ediyor. ve harita uygulamaları.

Yahoo Japan is going dark in Europe

Avrupa’dan çekilme kararı, Yahoo Japonya’nın kendi iç pazarının ötesine geçme çabalarını artırmasıyla geldi. YahooJapan’ın SoftBank’a ait ana şirketi Z Holdings, dünya çapında emelleri olan yeni bir teknoloji devi yaratmak için geçen yıl baskın Japon sohbet uygulaması Line ile birleşti. Yahoo Japan CEO’su Kentaro Kawabe ile birlikte Z Holdings’in Line CEO’su ve şu anda eş CEO’su Takeshi Idezawa, yeni şirketin “küresel bir akıllı telefon uygulaması başlatmak istediğini” söyledi.

YahooJapan açıkça Avrupa’daki kullanıcı tabanının AB düzenlemelerine uyma maliyetine değecek kadar büyük olmadığına karar verdi. Hizmetleri çoğunlukla yalnızca Japonca olarak sağlanır, bu nedenle erişimi sınırlı olacaktır, ancak kendi ana pazarında bu kadar büyük bir varlığa sahip bir web şirketinin Avrupa’da faaliyet gösteremeyeceğini düşünmesi dikkate değerdir.

Apple App Store’dan bir uygulamayı sessizce kaldırıldı!