Yahoo, Netflix’in Yolundan Gitmek İstiyor

Yahoo DG 626

Netflix ve Amazon’dan sonra şimdi de Yahoo kendi içeriğini kendisi üretmek için harekete geçti.

Başta Kuzey Amerika ve Avrupa olmak üzere dünya genelinde birçok ülkede kullanılan ve 2013 yılı itibariyle dünya genelinde 40 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Netflix, dünyanın en çok tercih edilen online içerik sağlayıcılarının başında geliyor. Ancak uzunca bir süre sadece üçüncü partiler tarafından hazırlanan içerikleri kullanıcılarına sunan Netflix, 2011 yılında bu duruma son verdi ve House of Cards ile başlayarak kendi orijinal içeriğini üreterek kullanıcılarına sunmaya başladı. Netflix, kullanıcılarına sunduğu bu orijinal içeriklerle büyük başarı yakaladı ve bu başarısıyla diğer online platformlara da ilham verdi. Netflix’in yolundan gitmeye hazırlanan firmalara şimdi de Yahoo’nun dahil olduğu belirtiliyor.

Netflix_DG

Netflix’in bu başarısının ardından ilk hareke geçen firma ABD menşeli internet devi Amazon olmuştu. Görünen o ki geçtiğimiz yıl itibariyle kendi orijinal içeriğini sunmaya başlayan Amazon, Netflix’in yolundan ilerleyecek internet devlerinin ilkiymiş. Şimdi de bir başka ABD menşeli internet devi olan Yahoo, benzer bir yoldan ilerlemek için ilk adımları atıyor.

Wall Street Journal’da yer alan habere göre Yahoo, online içerik sunma konusunda ilerlemeye kararlı ve kullanıcıları bu tür bir platforma çekebilmek adına kendi orijinal programlarını üretmeye hazırlanıyor. Yahoo’nun bu atılımını hayata geçirmek için elinden geleni yaptığı ve bölümlük bütçesi 1 milyon doların üzerine çıkabilecek dev projeler hazırlayacağı belirtiliyor. Henüz resmi bir açıklama gelmiş değil ama Yahoo’nun CEO’su Marissa Mayer’in bu ay içerisinde konuyla ilgili resmi açıklamayı yapması bekleniyor.

Kickstarter Şimdiden 112 Milyon Dolar Topladı