Değişen Sosyal Medya Şaşırttı

sosyal medya

O günün şartlarında milyonlarca kullanıcıya erişen çevrimiçi ağlar günümüzde hızla gelişen teknoloji karşısında tarihin tozlu raflarındaki yerini almaya başladı.

İnternet teknolojisinin hızlı gelişimi faaliyet alanlarının gelişimine ve etkileşime olanak sağladı. Özellikle ikinci nesil internet hizmetleri olarak nitelendirilen web 2.0 teknolojisine geçişle birlikte sosyal ağlar insan hayatında önemli bir konuma geldi.

xerox2

Bireyler artık internet üzerinden resim, yazı, video ve bilgi paylaşımlarında bulunarak iletişimde aktif rol üstlenmiş oldu.. Günümüzün en önemli sosyal medya ağları olan Facebook, Twitter, Instagram, Youtube vb. uygulamalar milyarlarca kitleye ulaşmakta ve her geçen gün kendini geliştiriyor.

Yaklaşık 10 yıllık mazisi olan Facebook ve diğer sosyal medya araçları kullanılmadan önce hayatımızda İCQ, MSN Messenger, Yahoo Messenger, MIRC, Yonja gibi o günün şartlarında milyonlarca kullanıcıya erişen çevrimiçi ağlar günümüzde hızla gelişen teknoloji karşısında tarihin tozlu raflarında yerini almaya hazırlanmaya başladı.Yeni teknolojik gelişmelerin nelere geleceği ise merak konusu oldu.