Yahoo Yine Saldırı Altında!

yahoo saldırı

Yahoo geçtiğimiz gün yine bir siber korsan saldırısına maruz kaldı ve bu yüzden birçok Yahoo Mail sahibi zor durumda kaldı.

yahoo-saldırı

Yahoo sistemlerine karşı yürütülen büyük bir siber saldırının farkına vardı. Gerekli önlemlerin alındığını belirten Yahoo yetkilileri, kullanıcıların mail adresleri ve şifrelerini ele geçirmek için bir saldırı gerçekleştiğini, ancak fark edildiğini ve etkilenen hesapların şifrelerinin resetlendiğini belirttiler. Ancak etkilenen hesap sayısını açıklamaktan kaçındılar.

Yahoo yetkilileri her ne kadar etkilenen Yahoo Mail hesaplarının otomatik olarak sıfırlandığını belirtsede, önlem alarak kendi mail şifrenizi değiştirmenizde fayda var. Diğer yandan yetkililer bu saldırıları önlemek adına şifrenizin büyük ve küçük harf ve çeşitli  sayı kombinasyonlarından oluşması gerektiğini, cep telefonu numarası ile de şifre doğrulaması yapılması gerektiğini belirtti.

2048-bit SSL şifreleme kullanarak mail sisteminin güvenliğini sağlamaya çalışan Yahoo bir türlü başarılı olamıyor. Bu durumun daha ne kadar süreceği ve nasıl bir önlem alınacağı ise merak konusu.