Yahoo Hizmetlerini Şifreliyor

yahoo

Arama motoru devlerinden birisi olan Yahoo, NSA ajansının dinleme takiplerine takılan şirketler listesinde olunca, hemen tedbir alma yoluna başvurdu. Müşterilerini kaybetmek istemeyen Yaho, güvenli bir firma olduğunu tumblr sosyal ağından duyurdu.

Yahoo şirketinin CEO’su Marissa Mayer, şirketlerine ait tumblr sayfasında NSA ajansının dinlemelerine karşı tüm verilerin şifreleneceğini açıkladı. Mayer 2014 Mart sonu itibari ile Yahoo sunucularında şifrelenmemiş hiçbir verinin kalmayacağını belirtti. Verilerin 2048-bit SSl ile korunacağını söyleyen Mayer, kullanıcının bilgisayarı ve Yahoo arasında ki tüm etkileşimlerin bundan sonra güven altında olacağını açıkladı.

yahoo

NSA hakkında çıkan küresel çapta casusluk ve dinleme gibi haberler, dev firmaların müşterilerini koruma görevinde titiz davranmalarını gerekli kılıyor. Çünkü NSA en çok bilgileri internet devlerinin bilgilerine sızarak almayı başarabiliyor. Buda güvenli internet uygulamalarını önemli kılıyor. Yahoo firması da bu konudaki aldığı kararla Yahoo firmasının tüm hizmetlerini güvenli kıldığını, bunun içi çalışmalar yaptığını müşterilerine anlatmaya çalışıyor. Şimdiki müşteri toplama stratejisi güven esaslı…